videó

2021.05.06. 14:51

Év végén nyithat a sásdi tanuszoda

Hét éve közölték, hogy több településen, köztük Sásdon épül tanuszoda. A létesítmény főként a hegyháti térség óvodásai és iskolásai számára biztosítja majd az úszásoktatást, de tanórán kívül és oktatási szünetekben a helyi lakosok számára is nyitva lesz, nyáron pedig strandként is üzemelhet.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

A tanuszoda alapkőletételére 2016 decemberében került sor, az akkori tervek szerint a beruházás befejezését a 2017-es tanév kezdetére tervezték. A munkálatok elindultak, úgy tudjuk, 2017-ben 70%-ra elkészültek, már csak pár hónap volt hátra, mikor leállt a munka. Tavaly két hétre megjelent a kivitelező a polgármesteri hivatal melletti telken, ahová a tanuszoda épül, és kármentesítést végzett.

– Az elmúlt hetekben újra megjelentek a munkások és a nagy gépek is, azóta folyamatosan dolgoznak. A tanuszoda átadása idén év végére várható – mondta el lapunknak Jusztinger János polgármester, aki a közösségi oldalán is bemutatta egy videófelvételen, miként dolgoznak a gépek a területen.

A tanuszoda úgy készül, hogy az önkormányzat biztosítja a telket, és a Nemzeti Sportközpontok szerződött le a kivitelező céggel. Az önkormányzat annyit vállalt, hogy az uszoda előtti járdát, illetve a utca­fronti kerítést elkészíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!