csak védettségi igazolvánnyal!

2021.05.05. 14:00

Fokozatosan üzemelik be a fürdők a medencéket

Szombattól a kormány engedélyezte a fürdők nyitását. A baranyai gyógy- és termálfürdők közül kettő már megnyitott, és fokozatosan nyit a többi is, a pünkösdi hétvégére pedig már valamennyi tárt kapukkal várja majd a fürdőzőket.

Rajnai-Zsíros Krisztina

20200519 Győr Koronavírus-járvány idején: Júniusban nyitnak a strandok. Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

A beoltottak számának emelkedése elősegítette a járványügyi szükséghelyzet enyhülését, így az érvényben lévő kormányrendeletek alapján védettségi igazolvánnyal látogathatók a fürdők is. A baranyai komplexumok közül leghamarabb a pécsi Hullámfürdő és a magyarhertelendi termálfürdő nyitott ki. Előbbiben a zárás előtti nyitvatartással vasárnaptól a sportmedence és a szauna használható, a tanmedencét később vehetik igénybe a vendégek.

– A magyarhertelendi termálfürdő szaunaparkja szombattól nyitva állt a vendégek előtt, május 7-től pedig a beltéri medencék mellett két kültéri medence fog üzemelni, a többi kinti medencét pünkösdre helyezzük üzembe – tudtuk meg Bernhardt Béla fürdőigazgatótól. Elmondta továbbá, hogy nem tétlenkedtek az elmúlt időszakban sem, a kültéri medencéket teljesen felújították.

Marosi András, a Harkányi Gyógyfürdő elnök-igazgatója elmondta, május 20-án nyit a harkányi fürdő gyógyfürdőrészlege, majd június 16-tól a strand is várja a vendégeket. Napszaktól és életkortól függetlenül egységes, kedvezményes jegyárat határoztak meg, és a forgalomhoz igazodva fogják üzembe helyezni a medencéket. Első körben a 1/b számú fedett gyógymedence lesz elérhető, majd a többi gyógymedence, és jó idő esetén az egyik strandi Lepke medencét is üzembe helyezik.

Zoric Dragantól, a siklósi termálfürdő igazgatójától azt az információt kaptuk, hogy a pünkösdi hosszú hétvégére – május 21. – tervezik a nyitást. Első körben a beltéri medencéket helyezik üzembe, júniustól pedig a kültérieket is. Mint mondta, a munkatársakat sikerült megtartani, ám ilyenkor, a szezon elején mindig szoktak pluszmunkavállalókat alkalmazni. Úgy látja, hogy ez az idei évben nem lesz könnyű, sokan más utat választanak.

Bein Mihály, a Szigetvári Gyógyfürdő igazgatója elmondta, elkezdték feltölteni a medencéket, várhatóan a hét közepén el tudják küldeni laborvizsgálatra a vízmintát. Szombaton szeretnének nyitni, de legkésőbb hétfőn. Először a beltéri gyógyvizes, valamint a kinti Gitár medencét nyitják meg, a nagy hideg vizes medencét megfelelő időjárás esetén üzemelik be, a tanuszodát pedig egy kicsit később szeretnék megnyitni, mert még nincsenek úszásoktatások, csoportok. Az összes dolgozót sikerült megtartaniuk. A sikondai Ambient Hotel nem szállóvendégek számára is igénybe vehető fürdője a honlap tájékoztatója alapján június közepétől nyit, a szállodában több részlegen is felújítási, illetve bővítési munkálatok zajlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!