Összefogás

2021.05.17. 16:30

Összefogtak a települések a turizmus fellendítéséért

A napokban megalakult az észak-baranyai településeket összefogó „Mesés Mecsek” turisztikai munkacsoport Magyarhertelenden.

Zs. K.

Az Észak-Baranyai turisztikai térség a megye északi részét, a Mecseknádasd–Abaliget-tengelyen, és az ettől északra lévő települések jelenti. A munkacsoport célja a térség településeinek, vállalkozóinak, turisztikában érdekelt szolgáltatóinak összefogása, egységes brand kialakítása.

A térség lehetőségeit jól tükrözi, hogy 2019-ben ezen a területen több mint 150 ezer vendégéjszakát regisztráltak. A Mecsek ezen települései eddig lehetőségeikhez mérten egyedül próbáltak boldogulni, most viszont az összefogás erejében bízva szeretnének felkerülni Magyarország turisztikai térképére. A települések ezer szállal kapcsolódnak egymáshoz, a térség természeti értékei, épített környezete, gasztronómiája, programjai komplex turisztikai szolgáltatásokat tudnak nyújtani az ide látogatóknak.

A Mesés Mecsek mondavilágára építve szeretnék elkészíteni a térség egységes arculatát, marketingjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!