adakozz!

2021.05.27. 12:32

Segítséggel rendeznék be a frissen kialakított tájházat Bólyban

Bútorokat, ruhákat is várnak.

W. K.

A város központjában álló, készülő tájház berendezésében a lakosság segítségét is kéri a Bólyi Német Önkormányzat – felhívásuk szerint köszönettel fogadnak az 1950-es évek elején vagy régebben készült bútor, ruházat, felszerelési tárgy, használati eszköz, lakástextil stb. felajánlásokat a bólyiaktól. A tárgyak kiválasztása és elhelyezése tájházszakértő segítségével történik – e-mailen várják a a tárgyakról készített fotókat, illetve, ha valakinek a kép elkészítése és elektronikus úton való továbbítása nehézséget jelent, segítenek a megoldásban.

Mint ismeretes, tavaly év végén a Rákóczi úton, néhány házzal a polgármesteri hivatal épülete mellett álló régi sváb ház felújításával Bóly hagyományait, múltját bemutató tájházat alakított ki a város – a beruházásra elnyert 18 millió forintos támogatást 20 millió forint körüli összeggel egészítette ki a bólyi önkormányzat. A városba látogatók a múzeumban megismerkedhetnek majd a település múltjával, hagyományaival, ezenkívül az óvodások és iskolások nemzetiségi oktatásában is kiemelkedő szerepet szánnak a létesítménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!