Gazdátlan Pécs

2021.05.10. 11:30

Távol-Kelet: már csak így emlegetik Pécs peremkerületeit?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy valóban biodíszletnek használja a városvezetés az online konzultációkon a képviselőket, mert érdemben nem reagálnak az ottani felvetésekre – ezt már korábban is hangsúlyozta a nemzeti oldal. Pécs három peremkerületét, Vasast, Somogyot, Hirdet képviselő Berényi Zoltán szerint egy 64 millió forintnyi felszabaduló forrás kapcsán talált süket fülekre.

Bóka Máté

Fotó: Löffler László

Távol-Kelet – sokszor csak így emlegeti Berényi Zoltán (ÖPE-KDNP) képviselő az általa vitt három, több ezer ember által lakott településrészt a baloldali városvezetés hozzáállása miatt. A közelmúltban hiába szerette volna elérni, hogy a hirdi óvodafejlesztés – amit természetesen korábbi városvezetés indított el – kapcsán felszabaduló pénzt fordítsák erre a területre, érdemben egyszerűen nem foglalkoztak a kéréssel.

Az előző városvezetés ugyanis 64 milliós többlettámogatási igényt nyújtott be a szóban forgó fejlesztésre, és amíg ez nem érkezett meg, a szükséges önerőt a városi kasszából biztosították. A többletet megkapta a város, így az önerős összeget, vagy ennek egy részét szerette volna Berényi felhasználni a településrészekre, miután még a néhány milliós részönkormányzati keretüket is elvették, de egy baloldali ügyvédi kört tízmilliós szerződésekkel azért a városháza kistafírozott.

– A pénzt az elvett, néhány milliós részönkormányzati költségvetésünk helyett kaphattuk volna meg, de a hirdi faluház nagytermére is szükséges lenne áldozni, vagy éppen a helyiek által is szorgalmazott körzeti megbízotti iroda kialakítására – mondta a 6700 polgárt képviselő politikus, aki szerint a baloldali városvezetés vélhetően azért söpri le a kéréseiket, mert kommunikációs tréninget kaphattak: lehet ugyan jelezni nekik különböző szinteken a problémákat, meg is hallgatják azokat, de érdemben nem reagálnak, mert azt csinálnak a várossal, amit éppen ők akarnak. Szerinte a mostani 64 millióval is bármit megtehetnek, akár egy újabb biztosi fizetésre is elmehet ez a pénz.

– A hirdi faluház gondnoka elmondása szerint viszont a havi bruttó 20 ezer forintos fizetését hónapok óta nem látta – világította meg a helyzet fonákságát Berényi Zoltán.

Mint megírtuk, a közelmúltban már meglehetősen lesújtóan nyilatkoztak az ÖPE-KDNP politikusai arról, hogy a Péterffy-rezsim „traccspartit” csinált a képviselői konzultációkból, miközben nem foglalkoznak azzal, hogy azokon a területeken, ahol nem a baloldal nyert, fejlesszenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában