közbiztonság

2021.05.06. 16:57

Új térfigyelő kamerákat telepítettek Pécs keleti városrészébe

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó térfigyelő kamerák száma a városban.

bama.hu (forrás: Pécsi MJV Önkormányzata)

szerelik a térfigyelőkamerákat a belvárosban

A pécsi önkormányzat az elmúlt tíz évben több lépcsőben fejlesztette térfigyelő kamerarendszerét. Legutóbb 2019-ben bővült a hálózat, akkor a keleti városrészbe 21 darab kamerát helyeztek ki, de a személy elleni erőszakos cselekmények, a bűnelkövetések és a jogsértések magas száma miatt indokoltnak találták további kamerák telepítését is a városrészben.

Ezek működése az eddigi tapasztalatok alapján visszatartó erővel bír, a szabálysértések elkövetőinek felkutatását és felelősségre vonását pedig elősegíti.

Az új kamerák április közepe óta működnek a városrészben. Ezeken kívül a Centrum parkolóban és a Balokány-ligetben is felszereltek néhányat, így a teljes pécsi rendszer jelenleg 131 db térfigyelő kamerával működik. Ezek képeit a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság épületében kialakított térfigyelő központban a Közterület-felügylet munkatársai 24 órában figyelik, és ha törvénytelenséget észlelnek, azonnal riasztják a járőröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!