retro

2021.05.17. 10:33

Veterán járművek foglalták el a pécsi vásárteret

Szezonnyitó veteránbörzét tartott szombaton a pécsi Oldtimer Club a vásártéren. Idén ez volt az első megmozdulásuk, ami nagy sikerrel zajlott, az ország minden részéből jöttek árusok, hogy eladásra kínálják az otthon talált autóalkatrészeket.

M. R.

Fotó: Laufer László

Ahogy Mott János, a klub elnöke elmondta, a veteránbörzét minden évben megrendezik általában kiállítással és autós szépségversennyel egybekötve, de most a hatályos jogszabályok miatt csak a vásárt tarthatták meg.

Persze az sem csalódott, aki csak azért látogatott ki a vásártérre, hogy megcsodálja a régi járműveket, hiszen sokan azzal érkeztek. A részükre kijelölt ingyenes parkolóban mindenféle típusú kocsival találkozhattunk, a kis Volkswagen Bogár és a hatalmas amerikai modell is megfért egymás mellett. Egy közös volt bennük: mindegyik 25 évnél idősebb volt. Az érdeklődők sem maradtak el, kicsik és nagyok ugyanúgy szemügyre vették az autókat.

Ha minden jól megy, idén több alkalommal is összegyűlhetnek majd a veterán járművek, hiszen a klub – még ha csak óvatosan is –, de kezdi tervezni programjait. Mott Jánostól megtudtuk, hogy meg szeretnék tartani a hagyományos zalaszentgróti kiállításukat, amelyre már tavaly is mintegy 100 oldtimer érkezett. A szeptember 20-ai hétvégén rendeznék meg a Nemzetközi Veteránjármű Találkozót, amelynek keretében szombaton a megyeszékhely környékén tennének egy túrát, vasárnap pedig a pécsi Széchenyi téren vonulnának fel a résztvevők. A szilveszteri kiállításukat már két éve nem tudták megszervezni, remélik, idén már ezzel tudják zárni az évet.

Sok munkát adott

A veterán járművek között egy 1971-es évjáratú, fekete Tatra is parkolt. A tulajdonosa dr. Tibold Antal, aki elmesélte, nem volt egyszerű, hogy ilyen jó állapotba hozza az autót. A márkát mindig is szerette, majd nagyjából 15 éve eldöntötte, hogy megveszi az autót. Sajnos kiderült, hogy gyakorlatilag mindenhez hozzá kell nyúlni. Jó pár évbe került, hogy úgy nézzen ki, ahogy most. Erre csak annyit mondhatunk, hogy szerintünk megérte a sok munka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában