strand

2021.06.15. 07:42

A héten megnyitják a mohácsi uszoda kültéri medencéit

Immár 13 évvel ezelőtt vehették birtokba a mohácsiak és a környékbeliek a fedett uszodát – írja a Mohácsi Újság.hu.

Berta M. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Automatikusan generált description

Fotó: Löffler Péter

A létesítményt több ütemben fejlesztette, szabadtéri medencékkel, csúszdákkal, sporteszközökkel bővítette az önkormányzat, majd egy, a közelmúltban hozott döntés a Baranyavíz Zrt. helyett a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. lett az uszoda üzemeltetője, a vezetője pedig Vég Bence.

– Tekintettel arra, hogy a Baranyavíz Zrt.-ben a korábbi 100 százalékos önkormányzati tulajdon helyett mára az ivóvíz-szolgáltatást biztosító mintegy 200 településsel közös tulajdonú társaságban mindössze 24,47 százalékot birtokol Mohács, indokolt volt az üzemeltetőváltás – összegezte a jogi környezet változása okán született döntés lényegét M. Bugarszki Norbert, az MVR Kft. ügyvezetője.

Elmondta továbbá, hogy az elmúlt időszakban számos karbantartási munkát végeztek el. Ezek sorában többek között a sportmedencék felújítása történt meg, megújult a fa padozat, a növényzet, rendbe tették a csúszdákat és idén már napvitorlák árnyékában lehet a sporteszközöket használni. Jelenleg a szakhatósági engedélyek beszerzése van folyamatban, s ezek birtokában várhatóan a héten már fogadják a fürdőzőket.

Érdemi jegyáremelést nem tervez a szolgáltató

– Érdemi jegyáremelésre nem készültünk, de némi változást vezettünk be az uszodába látogatók számára, nevezetesen, karszalaggal jelölve külön belépővel lehet a fedett-, illetve a szabadtéri létesítményt használni. Ha például egy felnőtt a két helyszín közötti szabad átjárást választja, az előző évihez mérten 400 forinttal költ többet idén – említette M. Bugarszki Norbert, s megjegyezte, a Mohácsi Uszoda honlapján részletesen felsorolták a kategóriánként érvényes jegyárakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!