beruházás

2021.06.07. 07:47

Átadták és felavatták a régen várt kerékpárutat Siklóson

Örömmel vettek részt a siklósi családok szombat délelőtt azon a szemléletformáló kerékpáros programon, amellyel egybekötve hivatalosan is lezárult a Siklósi elkerülő úton épített körforgalom, és a körforgalomhoz kapcsolódó kerékpárút beruházása.

Zs. K.

Ezzel biztonságossá vált az áthaladás az 5701 számú közút és a Gyűdi út kereszteződésében a gépjárművek, kerékpárok és a gyalogosok számára egyaránt. Emellett javult Siklós és Máriagyűd között a kerékpáros kapcsolat is. A beruházás megvalósítására a siklósi önkormányzat 89,26 millió forint európai uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, a költségek emelkedése miatt ehhez az összeghez további 50 millió forintot biztosított a város a saját költségvetéséből.

A rendezvényen Nagy Csaba országgyűlési képviselő és Riegl Gábor polgármester ismertette a résztvevőkkel a beruházás részleteit. A körforgalmat úgy tervezték meg, hogy beleintegrálták a Siklós és Máriagyűd közötti kerékpárút átvezetését is. A meglévő városi kerékpárúthoz csatlakozva az elkerülő mellett új kerékpárutat is építettek a márványbányához vezető út csatlakozásáig. A kerékpárút mentén fákat ültettek, így a kerékpárosok árnyékos útszakaszon közlekedhetnek majd ezen a szakaszon.

A kerékpáros programon KRESZ-vetélkedő, kerékpáros akadálypálya, kerékpár-gravírozás, a klímaváltozás témájára kialakított céllövölde várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik