támogatás

2021.06.03. 17:30

Befejeződött az egykori fürdő épületének felújítása Komlón

Elkészültek a teherliftek és az első bérlő be is költözött már a hajdani bányászfürdő felújított épületébe – jellemzően raktározási, logisztikai célokra használják majd a város új kereskedelmi és szolgáltató központját.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Beköltözött az első bérlő a hajdani bányászfürdő felújított épületébe – a városképet meghatározó hétezer négyzetméteres, pusztulásnak indult ingatlan rehabilitációjára, amely a közelmúltban ért véget, mintegy 300 millió forint támogatást nyert a város.

– Az alagsor kivételével – amelynek bérbeadását nem is tervezte az önkormányzat – a régi bányászfürdő valamennyi szintjének hasznosítására sikerült különböző vállalkozásokkal megállapodást kötni, közülük a most beköltözött cég a ráeső belső átalakítási munkákkal is végzett: egy uniós támogatásnak köszönhetően két teherliftet is kialakított az épületben, jelentősen megkönnyítve ezzel a többi bérlő számára is az anyagmozgatást – tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere.

Az önkormányzat által az ingatlan rehabilitációjára elnyert összegből elvégezték a felújításokat, illetve a műszaki átadásra is sor került, jelenleg saját forrásaiból csinosítja még a város az épület lépcsőházi részét és egyéb kisebb átalakításokat is végeznek – ezekkel a munkákkal a nyár folyamán végeznek. Közben a bérlők is gőzerővel végzik a saját igényeikre szabott felújításokat – jellemzően raktározási, logisztikai célokra használják majd a város új kereskedelmi és szolgáltató központját.

A Juhász Gyula utcában is dolgoznak

A Juhász Gyula utca rehabilitációja is javában zajlik – az omladozó egykori bányaépületek helyén többek közt park, sportpályák, játszóház és futópálya épül. A közművesítés és az útépítés készültségi foka nagyjából 75 százalékos, a parkban a földmunkákkal végeztek, a támfal építése befejeződött, a térkő burkolat építése kezdődik hamarosan. A közel 700 millió forintos projekt során egy többszintes inkubátorházat is építenek a területen, amelynek emeleti helyiségeit vállalkozások vehetik igénybe, földszintjén pedig szabadidős tevékenységekre lesz alkalmas a tér. Ezen kívül egy csarnok is épül, amelyet majd bérbe adna az önkormányzat – cél a munkahelyteremtés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!