taxiszemle

2021.06.14. 12:13

Cseresznyét szedni is hívtak egy taxisofőrt Pécsett

Csütörtökön tartotta éves szemléjét Pécs legrégebbi taxitársasága, a Volán Taxi a pécsi Vásártéren. Az átvizsgálás minden tagjuk számára kötelező, és elsősorban az utasok elégedettségét hivatott megőrizni. Minden kocsi jól vizsgázott.

TL

Fotó: TL

Azt talán mindenki tudja, hogy az utasszállítással foglalkozó járművekre szigorú szabályok vonatkoznak, amelyeket országos szinten ellenőriznek a különböző hatóságok. Ilyen például a KPM vizsga, a gyakoribb, évenkénti forgalmi engedély beszerzése, valamint a NAV és a Fogyasztóvédelem ellenőrzései.

A társaság azonban nem elégszik meg ezekkel a szabályozásokkal, önszorgalomból minden évben szemlére hívja tagjait, ahol megnézik többek között az autók műszaki állapotát, a papírok érvényességét illetve a kocsik tisztaságát is.

Kovács József ügyvezető kérdésünkre elmondta, hogy számukra az utasok elégedettsége, biztonsága a legfontosabb, így ezzel az akciójukkal is ennek próbálnak maximálisan eleget tenni, hiszen nagy a verseny az utasokért, és tudják, hogy akár egy rossz élmény alapján is negatívan ítélhetik meg a céget.

Ottjártunkig a szemlén mindenki jól vizsgázott, csupán egy esetben kellett figyelmeztetni az egyik sofőrjüket, hogy a napokban lejárt a jogosítványa. Akik az adott napon esetlegesen nem tudtak eleget tenni a felülvizsgálatnak, azokat egy másik időpontban kötelezik majd erre.

Érdekesség, hogy tudomásunk szerint Pécs az egyetlen olyan város hazánkban, ahol maximalizálva van a taxisok száma, így garantálva a minőséget mind az utasok, mind a munkavállalók számára.

Nem mindennapi élményeikről, utasaikról is kérdeztük a sofőröket. Volt akit nem fuvarhoz kértek, hanem cseresznyét szedni hívtak ki, de olyan történet is akadt, amikor egy havas téli napon a bajba jutott autósnak kellett segíteniük – megvásárolták neki az útszóró sót és segítettek kikeveredni a fagyos útszakaszról.

A Volán Taxi

A szolgáltató közel 70 éves múltra tekint vissza, jelenleg 143 autóval vannak napi szinten szolgálatban, és igyekeznek lépést tartani a legújabb irányzatokkal. Autóik tablettel vannak felszerelve, kifejlesztettek egy taxirendelő mobilapplikációt, valamint hamarosan a képen látható új, modernebb megjelenésű matricákat is megkapják az autóik.

Azt is megtudtuk, hogy a szolgáltató legidősebb, 78 éves tagja nemrégiben ment ténylegesen nyugdíjba, napjainkban pedig 6 női sofőr szeli a logójuk alatt az utakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában