ítélet születik

2021.06.14. 08:28

Egy csecsemőgyilkosság ügyében is döntenek

Embercsempészek ügyét és csecsemőgyilkosságot is tárgyalnak a héten a baranyai bíróságon.

Zs. J.

20210203 Vát Embercsempészt foghattak a rendőrök a 88-as főút és az M86-os út találkozásánál. Fotó: Horváth Balázs HB Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Az embercsempészeket egy pakisztáni férfi irányíthatta, akik 2017 nyarától 2017. szeptember 23-áig több esetben szállítottak a zöldhatáron át érkező csoportokat a nyugati határig. Egy ember fuvarja 150–500 euró között mozgott. A Pécsi Járásbíróság korábban öt emberrel szemben az eljárást jogerősen befejezte, mivel a nyomozás során részletes, beismerő vallomást tettek, velük az ügyészség egyezséget kötött. A többi vádlott – ők a héten állnak a bíróság elé – esetében az eljárást elkülönítették.

Az embercsempészés bűntett alap­esetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A héten ítélet születhet annak a nőnek az ügyében, aki 2019 decemberében megölte újszülött gyermekét. A nő titokban tartotta terhességét, mikor otthon megszülte a kisfiát, a baba szájába egy szemeteszsákot nyomott, amitől megfulladt. A nyomokat a lányával takaríttatta el, illetve a csecsemő holttestét megpróbálta elégetni.

A vád­irat szerint a nő sem a gyilkosság elkövetésekor, sem a terhesség alatt nem szenvedett az elmeműködés olyan kóros állapotában, mely képtelenné tette, vagy korlátozta volna, hogy tudatában legyen, milyen következményekkel járhat a cselekménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!