munkahelyteremtés

2021.06.04. 15:26

Héthektáros lesz az ipari park Szederkény határában

A szederkényi képviselő-testület kiemelt céljai között szerepel egy ipari park létrehozása, mely által új cégeket kívánnak a településre csábítani, valamint tehermentesíteni kívánják a település belterületi részeit az ipari tevékenység alól.

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

Zöldmezős beruházásként egy 7,1 hektáros terület átminősítésén dolgoznak, melynek előkészítése jó ütemben halad. A település önkormányzata megkapta az engedélyt az állami főépítész hivatalától az úgynevezett kiváló termőhelyi adottság minősítés megszüntetésére, ezáltal lehetővé válik a megvásárolt szántóterületek beépítése. Folyamatban van a rendezési terv szükséges módosítása, mely után a terület ipari övezeti besorolást kap. Emellett már készülnek a tervek az út, valamint a közművek létesítésére.

A területen az első és legnagyobb beruházó az ODW Elektrik Kft. lesz, amely logisztikai központot tervez az ipari övezetre, mintegy 2 hektár területen egy közel 2300 négyzetméter területű csarnokot építenének a közeljövőben. Mint azt az önkormányzattól megtudtuk, előrehaladott tárgyalások folynak egy budapesti székhelyű, papírhulladékot feldolgozó céggel is, mely szintén körülbelül kétezer négyzetméter nagyságú csarnokot tervez építeni a területen. A község tervezett beruházására további befektetők is érdeklődnek, a TVT Logistic Kft. telephelyet, illetve logisztikai szereplőket kiszolgáló egységet létesítene az előkészítés alatt álló területen. E három befektetés várhatóan a 7,1 hektáros terület mintegy felét teszi ki, a maradék 3,5 hektárra várják akár helyi vállalkozások jelentkezését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!