utazás

2021.06.15. 15:31

Szombaton indul a közvetlen buszjárat Komló és a Balaton között

Harminc év után újra lesz közvetlen utazási lehetőség Komlóról a Balatonra, hiszen napokon belül új buszjárat köti össze az egykori bányászvárost a magyar tengerrel.

bama.hu (forrás: Komlói Tömegközlekedés Blog)

Szinte napra pontosan három évtizede, 1991. júniusában szüntették meg a Komló- Balatonszentgyörgy között közlekedő fürdővonatot, ám idén június 19-től újra lesz közvetlen kapcsolat a Balatonnal, hiszen a Volánbusz autóbuszjáratot indít Komlóról Balatonmáriafürdőre. A Komlói Tömegközlekedés Blog szerkesztői hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy Komlót bekössék az országos távolsági autóbuszközlekedés rendszerébe. Számos ötlettel, menetrendi javaslattal keresték meg a döntéshozókat és szakmai szervezeteket, hogy több és több távolsági autóbuszjárat érintse Komlót, ezzel bővítve a kínálatot. Siker volt a 2012-ben elindult Komló-Budapest közvetlen buszjárat bevezetése, most pedig a Balatonra is megvalósul ugyanez, az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghallgatta a komlóiak kérését, igényét.

- Szombattól kényelmes, légkondicionált autóbusszal utazhatnak a komlóiak a Balatonra és ami a legfontosabb, hogy átszállás nélkül, rövid menetidővel, – mondta az újdonsággal kapcsolatban Bán László, a Komlói Tömegközlekedési blog vezető-szerkesztője.

A szabad- és munkaszüneti napokon (általában szombaton és vasárnap) közlekedő járat Komlóról 7:35-kor indul és Balatonlelléig csupán két helyen áll meg, így gyorsítva az eljutást. A déli-parti településeken mindenhol megáll az autóbusz és egészen a balatonmáriafürdői vasútállomásig közlekedik, ahová 10 óra 20 perckor érkezik. A napi strandolás után kényelmes a hazautazás is, a komlói járat 17.50-kor indul Balatonmáriafürdőről, amivel 20.35-re érkezhetnek haza a megfáradt turisták.

Az új autóbuszjárat augusztus 29-ig vehető igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!