PTE

2021.06.15. 21:20

Nyitott képzések indulnak a 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központban

Mindenki számára nyitott képzések indulnak abban a háromdimenziós (3D) technológiákat alkalmazó nyomtatási és vizuális központban, amely a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán létesült a közelmúltban – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel.

bama.hu (forrás: MTI)

Megnyílt a Pécsi Tudományegyetem 3D nyomtatási központja

Fotó: Löffler Péter

Mint arra a PTE közleményében emlékeztettek, egy – a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 1,85 milliárd forintos támogatásával megvalósuló – európai uniós projekt részeként kialakított „3D Nyomtatási és Vizualizációs Központot” a PTE Műszaki és Informatikai Kar kampuszán nyitották meg.

Közölték: a központ szakemberei nemcsak a gyártástechnológiával, hanem modern képalkotási megoldásokkal, egészségügyi és műszaki tervezéssel, fejlesztéssel egyaránt foglalkoznak, munkájuk szorosan kapcsolódik a szimulátoros gyakorlati orvosképzéshez, az orvosi képalkotáshoz, illetve a protézisek és gyógyászati segédeszközök gyakorlati fejlesztéséhez.

Azt írták, hogy a központ a jövőben tanfolyamok segítségével igyekszik megismertetni az érdeklődőket a háromdimenziós technológiával egy nyári és egy őszi kurzus keretében.

A teljesen kezdő szintről induló órákon a résztvevők először egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver segítségével elsajátíthatják a 3D-modellezés alapjait, majd a továbbiakban bemutatják számukra a hobbiszintű 3D-szkennelést, illetve a szkennelt modellek szerkesztését, végezetül pedig az elkészített vagy szkennelt modelljeiken keresztül megtanulhatják a 3D-nyomtatás alapjait.

A szervezők úgy tervezik, hogy a tanfolyamra már általános iskolás kortól is lehet jelentkezni, de akár családokat is várnak, sőt aktív 3D-hobbistáknak is hasznos lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában