Fordult a kocka

2021.06.17. 07:00

Kihátráltak Szakács mögül a baranyai szocialisták

Nem támogatja a Magyar Szocialista Párt Szakács László indulását a Baranya 2. körzetben. Erről a szerdai napon közleményben számoltak be.

Munkatársainktól

Budapest, 2021. június 1. Szakács László, az MSZP képviselõje felszólal a veszélyhelyzettel összefüggõ átmeneti szabályokról szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 1-jén. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Mi tagadás, ahhoz képest, hogy az előválasztás még odébb van (pláne a 2022-es országgyűlési választás...), zajlanak az események a szocialisták háza táján. Alig egy hónappal azután, hogy a párt bejelentette, Szakács Lászlót indítják képviselőjelöltként az MSZP és a Párbeszéd színeiben, tegnap „szolgálati közleményben” (sic) tudatták, hogy Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében visszavonják előválasztási jelöltjüket. A közleményben azt írják: tudomásul veszik, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni az új szociáldemokrata irányvonalat, és más politikai közösségben képzelik el jövőjüket, de egyértelművé tették, az ilyen döntés a politikai közösségük kötelező elhagyását is jelenti.

Egyszerűbben fogalmazva, ez gyaníthatóan azt jelenti, hogy a szocialisták attól tartanak, Szakács László megválasztása esetén nem az MSZP-t, hanem a Demokratikus Koalíciót támogatná – az ilyetén felvetést erősíti, hogy jelen állás szerint a DK és a Jobbik nem szállt ki Szakács László mögül.

Egy hónapja nagyon dicsérték

A májusi bejelentéskor még nagyon elégedettek voltak a szocialisták Szakács Lászlóval. Akkor azt írták róla: „Szakács László mindig megalkuvás nélkül képviselte a komlóiak érdekeit, nemcsak rámutatott a korábbi városvezetés hibás döntéseire, hanem megoldási javaslatokkal is szolgált. Meg­győződése, hogy az ott élőknek nem betonba öntött álmokra van szükségük, hanem elérhető és olcsó szolgáltatásokra, jól fizető munkahelyekre és biztos megélhetésre.” Úgy fest, ezek a szempontok most már kevésbé fontosak...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!