Útépítés

2021.06.22. 11:05

Körforgalom születik az épülő új pécsi csarnoknál

Megkezdődtek az új pécsi vásárcsarnok melletti útépítések az 58-as számú főúton elhelyezkedő felüljáró lábánál, ahol egy négyágú körfogalmat alakítanak ki.

Zs. J.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A munkálatok már elindultak, és a tervek szerint szeptember közepére fejeződnek be. Első ütemben (június 21. – augusztus 8. között) az Ipar utca egyirányúvá válik. A kelet-nyugati irányú, azaz a felüljáróról (Alsómalom utca felől) lehajtó forgalom, valamint Batthyány utca felől az Ipar utca irányába érkező forgalom számára megengedett lesz az áthajtás, míg a vasútállomás (Kálvin utca) irányából a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca csomópontba érkező járművek kizárólag a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába folytathatják útjukat.

A munkálatok alatt az egykori Boccaccio diszkó parkolója nyitva lesz, a korlátozások ideje alatt az Ipar utcában mindkét irányból megközelíthető marad. Az útépítési munkálatok alatt 30 kilométer/óra sebességkorlátozás lesz érvényben az érintet útszakaszon.

Az új vásárcsarnok munkálatai tavaly nyáron kezdődtek el, és a tervek szerint jövő tavasszal nyithatja meg kapuit. A beruházás több mint 3 milliárd forintból valósul meg. Az épület fő bejáratai az északi oldalon lesznek, de a létesítmény a Bajcsy-Zsilinszky utca felől is megközelíthető lesz. Az északi oldalon asztali elárusítóhelyeket alakítanak ki 3000 négyzetméteren, itt éttermek, ételudvar, hús- és hentesáru üzletek, pékségek is helyet kapnak.

A pécsi városháza közölte, hogy az árusok többsége szeretne átköltözni az új csarnokba, ahol a fennmaradó szabad helyeket liciten, illetve őstermelői pályázaton értékesíti a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. Az egyeztetés után az árusok visszajelzését várja a cég, júliusban pedig már az új csarnokra vonatkozó előszerződések megkötésére is sor kerülhet.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!