történelem

2021.06.26. 07:50

Kurtizán is várja majd a vendégeket a szászvári várban

Fegyver- és páncélcsörgéstől lesz hangos a szászvári várkastély udvara ezen a hétvégén – a 12 órai kapunyitást követően egészen estig Fatányéros Falunapra várnak mindenkit, aki érdeklődik a hadi és történelmi hagyományok iránt, illetve, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik.

W. K.

A Siklósi Sárkányos Lovagrend egész délutános bemutatóján egy 16. századi hadi tábor mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást a vendégek, ezen kívül hadi eszközök, páncélok kipróbálására is nyílik majd lehetőség. A gyerekeket lándzsahajító verseny várja, ezen kívül sok egyéb mellett népi mesterségek – mint például ólomkatona-öntés vagy fafaragás – kipróbálására is kínálkozik majd alkalom a család minden tagja számára.

A jó hangulatról ceremóniamesterek és vidám játékok gondoskodnak, de kézműves vásár és finom ételek is várják a várkastélyban a vendégeket. Este pedig Zina, a kurtizán önálló estje szerez majd felejthetetlen pillanatokat a szombaton Szászvárra érkező vendégeknek.

A 20 órakor kezdődő Ítélkezés és végrehajtás című darab gyermeknek és felnőttnek egyaránt ajánlott, utána a Kurtizánképző párkapcsolati stand up comedy viszont szigorúan 14 éven felülieknek szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!