ha végre itt a nyár...

2021.06.17. 11:30

Tegnap megnyitott a harkányi strand összes medencéje

Itt az igazi strandszezon, aki teheti, ilyenkor vízparton próbálja átvészelni a kánikulát. A Harkányi Gyógyfürdő strandja is megnyitott tegnap.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Minden medence üzemel tegnaptól a Harkányi Gyógyfürdő strandján. Mint azt Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. elnök-igazgatója lapunknak elmondta, az újranyitás óta hétről hétre emelkedő tendenciát mutat a fürdő vendégforgalma. Volt már olyan szombati nap is, amikor több mint ezer látogatót fogadtak.

– Azt gondolom, ahogy a bizalom is kezd visszajönni, az idő is egyre jobb lesz. Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt öt évben nem volt olyan nyarunk, amely ennyire hűvösen, ennyire csapadékosan kezdődött volna, ez pedig nyilvánvalóan befolyásolta a forgalmat, hiszen 13–15 fokban inkább nem a fürdőzést választották programnak az emberek – fogalmazott a fürdőigazgató.

Újdonság, hogy tegnaptól már nem csak hagyományos módon, hanem online, a Nemzeti Mobilfizetési applikáció segítségével is megvásárolhatók a belépőjegyek.

– Az applikációban megvásárolt jeggyel, illetve az akkor kapott QR-kóddal egyenesen a jegykezelőhöz lehet menni, ahol elkérik a védettségi igazolványt, illetve a kedvezményes jegyár esetén az erre jogosító igazolványokat, ezt követően érvényesítik a jegyet, és már mehet is be a vendég a fürdőbe – mondta az igazgató. Ha valaki a fürdő bejáratánál azt látja, hogy várakoznia kellene, még akkor is választhatja az online jegyvásárlást, a Nemzeti Mobilfizetési applikációt pedig keresni se kell, ugyanis a bejáratnál elhelyezett hirdetőtáblán található QR-kód leolvasásával azonnal letölthető az alkalmazás.

Nem kötelező a védőmaszk, viszont zárt terekben, vagy olyan helyen, ahol több ember van, sorban állásnál javasolt a használata. A fertőtlenítőszerek továbbra is mindenhol elérhetőek, emellett a másfél méteres távolságtartásra, szappanos kézmosásra, illetve a fürdőzés előtti és utáni zuhanyzásra az információs táblák hívják fel a vendégek figyelmét, ezek betartásával pedig minden vendég biztonságban érezheti magát a komplexumban.

Kedvezményeket is kínálnak

A tanév végével várhatóan több fiatal érkezik a hétköznapokon is, a 14–17 év közötti diákoknak 4 főtől igénybe vehető csoportos kedvezményt is kínálnak. Ezen kívül a város önkormányzata és a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezetősége a Covid-osztályokon, illetve a frontvonalban dolgozók (orvosok, ápolók, beteghordók, takarítók, mentősök) áldozatos munkáját kedvezményes belépővel szeretné megköszönni. Számukra 1000 forintos strand- és gyógyfürdőbelépőt kínálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában