varázslat

2021.07.08. 13:19

Bűvész oktatás is várta a gyerekeket az Élményzóna táborában

Figyelem, koncentráció, memória, mozgáskoordináció és kommunikáció: e képességek fejlesztését is segíti a bűvésztrükkök tanulása, melyre idén első alkalommal nyílt lehetőség Kalányos Richárd jóvoltából az Élményzóna Nyári Napközi táborában Pécsen.

Mohay R.

Fotó: Löffler Péter

A helyszínre érkezve egészen elvarázsolt az a néhány hat-nyolc éves, izgő-mozgó gyermek, aki fogadott minket. Csak úgy pörögtek az ujjacskák a kártyalapok körül, melyeket ifjú korukat megszégyenítő ügyességgel rendeztek paklikba, körökbe a kicsik, majd egészen meglepő mutatványok tanúi lehettünk, dámák, királyok és bubik vándoroltak jobbra-balra, s bukkantak elő a legváratlanabb helyekről.

A foglalkozásvezető, művésznevén Richard Davidsonként brillírozó fiatalemberről már olvashattunk korábban. Ricsi évek óta foglalkozik bűvészettel, nehéz sorsú családból érkezett, ám kitartással és hittel sikerült ezen felülemelkednie, s ma már elkötelezetten foglalkozik fiatalokkal. A pécsi Éltes Mátyás EGYMI-ben tartott bűvészeti szakkör mellett több táborban is tart foglalkozásokat, gyakran nehéz körülmények közt élők számára. Mint kiderült, a bűvészettel pedagógiai céljai is vannak: segíteni, hogy a gyerekek merjenek kiállni mások elé, bátran szólaljanak meg, valamint hogy merjenek álmodni, célokat kitűzni maguk elé, és legyen kitartásuk megvalósítani azokat.

Hasonlóan pozitív és elkötelezett a missziója az Élményzóna táborainak. Horváth András vezető tréner kiemelten fontosnak tartja a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását, az olyan fiatalok felkarolását, akik otthon nem részesülhetnek megfelelő törődésben. A táborok középpontjában az élménypedagógia és a készségfejlesztés áll. Az „Élményvadász” napközi mellett rendeznek angol nyelvű kalandtábort is, ahol minden játék és foglalkozás az idegen nyelv elsajátítását támogatja. Hiánypótló a pályaorientációs, önismereti program is, mely segít tisztába kerülni a fiataloknak saját készségeikkel, s könnyebben eligazodni a pályaválasztás gyakran útvesztőnek tűnő világában. További táboraikra jelentkezni az Élményzóna honlapján tudnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!