Izgalmas programok

2021.07.23. 09:57

A Duna-Dráva Nemzeti Park hétvégi kalandozásra hív a természetbe

A Duna-Dráva Nemzeti Park élménydús hétvégével vár mindenkit, aki szívesen kalandozna a természetben. Az érdeklődők három izgalmas programban vehetnek részt július 24-én.

F. Sz.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

9 órakor indul a gólyák nyomában Béda-Karapancsán elnevezésű kenutúra, melynek helyszíne Külső-Béda lesz. A kenutúrán nem csak a víz szépségével ismerkedhetnek meg a résztvevők, hanem az ott élő madárvilág számos egyedével találkozhatnak majd. A túra után délután egy órakor a Fehér Gólya Múzeumban tartanak izgalmas tárlatvezetést az itt honos madarakról.

Ha valaki a vizes kalandozás helyett inkább a szárazföldön próbálná ki magát, annak is lehetősége lesz erre. Szintén 9 órától egészen 15 óráig tart majd egy hegyet-völgyet átszelő kerékpártúra a Nyugat-Mecsekben. A túra útvonala Pécs (Tettye) – Remete-rét – Orfű – Abaliget – Kővágószőlős – Cserkút – Pécs (Tettye) lesz.

A művészet és a meditáció is előtérbe kerül a hétvége harmadik programján. Délelőtt 10 órától egészen fél 12-ig a művészet a természetben című programon idegenvezető vezetésével lehet majd megismerni a Nagyharsányi Szoborparkot és a szimpozionok fontosságát. Információ a park (www.ddnp.hu) honlapján található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!