Lesz megoldás?

2021.07.21. 11:30

Inkább a padokat is elvitetnék már a kertvárosi térről a kétes alakok miatt

Egyre elkeseredettebbek a kertvárosi Szabó Ervin téren lakók, miután hiába próbálják elérni azt, hogy a piások, a lumpen alakok eltűnjenek az ottani, az ő pihenésüket szolgáló padokról. A helyiek már inkább elvitetnék a padokat is, mert azt érzik, tehetetlenek a hatóságok is és érdemben nem tudnak rajtuk segíteni.

Bóka Máté

Fotó: L. L.

Ha nem is mindennap, de rendszeresen köztéri kocsmának használják a panelházak között megbúvó terecskét annak a középkorúakból álló csoportnak a tagjai, akik italoznak, zajonganak a házak között – ezt tették még a karantén időszaka alatt is.

– Régóta próbálkozom már, hogy ez a nyolc-tíz kigyúrt férfi innen eltűnjön, de hiába – mesélte az egyik ott lakó nagymama lapunknak.

– Tavasztól őszig állandóan itt italoznak délutántól kezdve egészen estig, közben pedig ide is vizelnek, miközben itt van mellettük a gyerekek homokozója és játszótere is – tette hozzá elkeseredve. – Rengetegszer szóltam a rendőrségnek, többször is jártak kint, de lényegi változás nem történt. Legutóbb szombaton este tíz óráig mulatoztak a padoknál.

Az idős asszony elmondása szerint már a városüzemeltetési cégnek, a Biokom NKft.-nek is jelezte, hogy a helyiek nyugalma érdekében vigyék el inkább a téren található padokat is, hogy ne tudjanak oda leülni a részegek, de az asszony szerint erre a felvetésére azt a választ kapta, hogy gyűjtsenek aláírásokat, anélkül nem tehetik meg.

– Felháborítónak tartom, hogy nem tesznek semmit a lakók érdekében, a közterület-felügyeletnek is hiába jeleztem, és ahogy látom, a városházán is inkább egymással vannak elfoglalva, nem a város gondjaival, ott is inkább a zsebüket tömik. A terület képviselőjének, Bognár Szilviának is szóltam már, akit mostanában leváltottak az alpolgármesterségből, és ki tudja, hogy most éppen mit csinál – fogalmazott.

A Dunántúli Naplónak nyilatkozott Bognár Szilvia (DK), aki viszont azt mondta, hogy neki eddig nem jelezték a problémát. Hozzátette: várja a jelzést, és akkor lépni is fog, mindenesetre megkeresésünk után maga is szól a közterület-felügyeletnek.

Tetten kell érni a közterületen vizelőket!

A pécsi közterület-felügyelet állítása szerint hozzájuk sem érkezett bejelentés az említett részről az elmúlt hónapokban. Kérdésünkre elmondták, hogy a köztéri italozást mint szabálysértést feljelentéssel vagy helyszíni bírsággal lehet szankcionálni. A közterületen történő vizelés pedig köztisztasági szabálysértés, amit szintén feljelentéssel vagy helyszíni bírsággal lehet szankcionálni tettenérés esetén – fogalmaztak.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerint általánosságban megállapítható, hogy az időjárás kedvezőbbre fordulásával megnövekedett a pihenőterek, csoportképző helyek forgalma, ami zajosabbá teszi az egyes helyszíneket. Ilyenek miatt már több esetben is érkezett bejelentés, a rendőrség pedig jogsértés esetén megtette a szükséges intézkedéseket. Hozzátették azt is, hogy a rendőrök rendszeresen, visszatérő jelleggel ellenőrzik a szóban forgó területet, de kérik, hogy amennyiben jogsértést észlelnek, tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívó számon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!