Összefogás

2021.07.22. 08:59

Javában zajlik még a károk elhárítása Sellye és környékén

Még mindig javában folynak a jégkár okozta munkálatok Sellye és környékén.

F. Sz.

Az érintettek közül sokan nem rendelkeztek lakásbiztosítással, megsegítésükre a lehetőségeket folyamatosan keresik, ezt viszont a jelen időjárási helyzet sem segíti elő. A családok nem tudnak más menedéket keresni, a házak szétáznak – mondta Nagy Attila, Sellye polgármestere.

A Magyar Biztosítók Szövetsége közleményében korábban megírta, hogy becslések szerint másfél milliárd forintot meghaladó a lakásbiztosítási kár, a biztosítók több mint ötezer bejelentést fogadtak.

Sellyén 446, Drávaiványiban 85 ingatlan sérült meg. A lakók – főleg helyi fiatalok csoportja – összefogtak, és segítik a bajba jutottakat. Adományokat fogad a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülete a www.sellye.hu weboldalon feltüntetett bankszámlaszámaikon, a Magyar Vöröskereszt munkatársai pedig Sellyén, a Zrínyi utca 13.-ban személyesen is várják az egyéb felajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!