udvari mulatság is lesz

2021.07.14. 19:01

Középkori vártábort rendeztek a gyerekeknek Pécsváradon

Az idei nyár meglehetősen programdús Pécsváradon. Mióta újra kinyitott a vár, azóta több eseményt is megrendeztek, gondolva felnőttre és gyermekre egyaránt. Ez a programsorozat töretlenül folytatódik.

F. Sz.

Lovagfesztivált rendeznek Pécsváradon (fotó: Laufer L.)

Ezen a héten is gyerekkacajtól hangos a vár fala, hiszen megrendezték a pécsváradi élményvár napközis tábort. A történelmi vártábort nyugdíjas pedagógusok és segítők vezetik.

Az idén összegyűlt általános iskolás korú gyerekeknek izgalmas egy hétben lehet részük. Felfedezhetik a vár minden zegét-zugát, népi mesterségekről tanulhatnak, ahol agyagozhatnak, fát faraghatnak, pajzsot és íjat készíthetnek fűzfavesszőből, lovaspatkót kovácsolhatnak és egy igazi időutazásban lehet részük.

A program célja, hogy a gyerekeket visszarepítsék a középkorba és a vár történetét játékosan és viccesen ismerhessék meg. A tábor reneszánsz tánccal és egy igazi udvari mulatsággal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!