programajánló

2021.07.02. 16:48

Levendulaszüret, lézerharc és piknik is lesz a hétvégén megyénkben

Ha még nem dőlt el, hogy mi legyen a család számára a szombati program, akkor segítünk! Összegyűjtöttük, hogy mit csinálhatunk, ha nem a megyeszékhelyen képzeljük el a szombat délutánt.

TL

fotók: Löffler Péter

A héten virágzik a levendula, így megyénkben több helyszínen is levendulaszüretre készültek. Aki lemaradt volna a pénteki, pécsváradi programról, az holnap Aranyosgadányban délután 4 és 6 óra között kedvére szedheti a lila gyógynövényt.

Martonfán szombaton 10 órakor adják át a Magyar Falu Program pályázati támogatásából elkészült új játszóteret. Ennek kapcsán gyereknapot tartanak, és késő délutánig gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.

Fotó: D.N.

Szintén holnap rajtol el Villányban a Gördülő Dűlők, ami egész napos sportolást jelenthet akár az egész család számára, a megteendő 15 vagy 25 km-es távot ugyanis 10 és 17 óra között kell teljesíteni.

Aki nem pattanna biciklire, annak Siklóson kínálnak túra lehetőséget a Tenkes Piknik keretein belül, ahol finom ételek, italok társaságában tehetik meg a kiírt 10 km-es útvonalat.

Alsómocsoládon Ez csak természetes címmel rendeznek fesztivált, amelyen közös főzéssel és gyermekprogramokkal garantálják a jó hangulatot.

Családi napot tartanak szombat délután Magyarsarlóson, aminek különlegessége minden bizonyára a lézerharc bajnokság lesz. Emellett egészségstanddal, kézműves sátorral várják az odalátogatókat.

Pécsbányán szintén holnap rendezik meg a Nyárköszöntő rendezvényüket, a Rokonáliát, a Pécsbányai Kulturális Egyesület szervezésében. Bábelőadás, koncert, közös éneklés, süti verseny és családi vetélkedő is lesz reggel 9 órától este 7 óráig. Fontos, hogy a vetélkedőre és a sütiversenyre 9 órakor kell leadni a nevezést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!