Kész kabaré

2021.07.14. 20:00

Megasztárba illik a Tüke Busz igazgatói pályáztatása

Már az is meglepő, hogy a baloldali városvezetés által a Tüke Busz vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatra – állítólag – huszonkét jelentkező volt, és egyikük sem bizonyult alkalmasnak a feladatra. Ám amit a Gyurcsány Ferenccel szövetkező Jobbik képviselője mondott a téma kapcsán, még ezt is megfejelte: a Megasztárhoz hasonlította a pályáztatási eljárást.

Bóka Máté

Credo busz

Fotó: Löffler Péter

A Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatot eredménytelenítette a csonka káoszkoalíció megmaradt baloldali többsége, miután hiába adták be – ha hinni lehet a baloldalnak – 22-en a pályázatukat a posztra, nem találtak alkalmas személyt. Egyébként – ez derül ki a Péterffy Attila polgármester által jegyzett előterjesztésből – közülük is csupán négy személyt tartottak arra érdemesnek, hogy személyes meghallgatásra behívják őket, végül második körös meghallgatásra már nem is került sor egyikük esetében sem.

A közgyűlésen a nemzeti oldal jelezte is, hogy vagy rosszul van kiírva a pályázat, vagy komoly szakember már nem akar ennek a városvezetésnek dolgozni. A jobboldal szerint például már korábban is fontos lett volna beírni a közlekedési szakirányú végzettséget a pályázati feltételek közé, de erre viszont azt a választ kapták a baloldaltól, hogy ez szűkítené a merítési kört.

A jobbikos politikus, Fürj Csaba meg is magyarázta, miért. Azért, mert szerinte ez egy mély merítés volt, és hasonlatként felhozta: a „Mega­sztárban még külön szám is van arra, hogy mennyi alkalmatlan ember hiszi magáról, hogy arra képes, amit csinál”.

Érdekesség, hogy az autókereskedéssel foglalkozó Bánkuti István, a Tüke Busz vezérigazgatói címének használatára jogosult igazgatósági elnöke korábban maga is tagja volt a Mindenki Pécsért Egyesületnek, amely még az önkormányzati választáson Péterffy Attila jelelőszervezete volt. Ám miután Mellár Tamás egyesületi elnök (az MSZP-P-frakciószövetség tagja) csúnyán összerúgta a port Péterffy Attilával, több társával együtt bejelentette kilépését a szervezetből. A közgyűlésen fel is vetették azt, hogy ez összefüggésben lehet a Tüke Busz-os vezérigazgatói pályázat eredménytelenné nyilvánításával, de erre csak annyit mondott a balliberális polgármester: „ez csacsiság”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!