Bye-bye védettségi igazolvány

2021.07.12. 14:47

Megélénkült a forgalom a harkányi strandon

Bő egy hete, amikor hazánkban az átoltottság elérte az 5,5 millió főt, újabb járvány­ügyi korlátozásokat oldottak fel, melyek közül annak örültek talán a legtöbben, hogy már a hazai fürdőkben sem kell védettségi igazolvány.

Zs. K.

20190720 Pécs XXVI. Harkányi Fürdőfesztivál Fotó: Löffler Péter LP Új Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. elnök-igazgatója elmondta, az intézkedéssel érezhetően megélénkült a forgalom a fürdőben, ugyanakkor az is egyértelmű, hogy a napsütés jobban meghatározza a forgalmat Harkányban, mint az, hogy kell védettségi igazolvány, vagy sem.

– Az elmúlt héten volt olyan nap, amikor éves csúcsokat döntögetett a vendégszám, csütörtökön a legnagyobb kánikulában háromezer fölött volt a belépők száma. Ami a hétvégét illeti, szombaton 3304, vasárnap pedig késő délutánig 2690 látogató volt – mondta az igazgató.

A napi 3000-es látogatószám most csúcsnak számít, viszont ez a korábbi pandémiamentes években egy átlagos nyári nap forgalmának felelt meg.

A fürdőben egyébként a hétvégi napokon DJ szolgáltatja a zenét a strandolóknak, illetve bizonyos időszakokban térzene is szól a gyógykertben és a fürdő főbejáratánál, mégis azt lehet mondani, hogy 99 százalékban az időjárás és a strand szép környezete az elsődleges befolyásoló tényező a forgalmat illetően. Ebben az évben eddig 63 ezer 800 belépője volt a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőnek.

– A jó programok nagyon fontosak, ezekre hosszú távú befektetésként tekintünk, hiszen, ha jól érzi magát a vendég a fürdőben, akkor biztosan vissza is fog térni hozzánk – mondta Marosi-Melles András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!