utánajártunk

2021.07.30. 11:53

Rejtett csőtörések a fürdővárosban

Több napja alig folyik víz a csapból, panaszkodtak a harkányi lakosok.

Zs. J.

Fotó: Czene Zoltán

A város önkormányzata közleményben tudatta, hogy több vízvezetékcső is eltört, ami víznyomásesést okozhat. A Baranya-Víz Zrt.-t is megkereste a városvezetés, és utasította a szolgáltatót, hogy a hibát, hibákat minél előbb találja meg és hárítsa el azokat. Illetve a lakosságot arra kérte, hogy a vízmű ne kényszerüljön vízkorlátozás bevezetésére kerüljék a nagy vízhasználattal járó tevékenységeket (autómosás, öntözés, medencetöltés) továbbá, ha szivárgó vizet észlelnek a városban, azt jelezzék a szolgáltatónak.

Megkerestük a vízszolgáltatót, akik egy közleményt jutttattak el szerkesztőségünknek. Abban leírták, hogy a főnyomó gerincvezetéken történt sorozatos csőtörések és az abból fakadó nagyméretű vízelfolyás, valamint a megnövekedett vízigény együttesen eredményezte, hogy a városban nem lehet a normál üzemi állapotot és megfelelő nyomásértéket biztosítani. Kiemelték, hogy a havária helyzetre nem lehet előre felkészülni, a feladatuk most a hibák azonnali feltárása és azok mielőbbi elhárítása. Egyes csőtörések elhárítása önmagában nem volt időigényes, így a felhasználók tájékoztatása nem volt indokolt. Hozzátették, hogy sajnos volt olyan fogyasztó, aki az egymást követő sorozatos csőtörésekben érintve voltak, ők azt tapasztalhatták, hogy akár egy héten keresztül nem volt biztosítva a megfelelő nyomásérték.

– A díjak csökkentésére nincs lehetőség, az elszámolás a beépített vízmérőkön mért mennyiség és rendeletben megállapított tételek alapján történik, függetlenül attól, hogy igénybe tudják-e venni a szolgáltatást, vagy a hibák javítása következtében nyomáscsökkenés, vízhiány keletkezik – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!