Nyár van, nyár...

2021.07.07. 14:00

Sokan a tanuszodákban vészelik át a forróságot

Az idei nyáron sem kell lemondanunk a közösségi programokról és a sportolás lehetőségéről. Sokan szabadtéri fürdőzéssel, strandolással hűtik le magukat, azonban vannak, akik a vizet sportolási céllal keresik fel.

F. SZ.

Kiserdei Tanuszoda átadása és felavatása Füzesgyarmaton 20190621 Fotó: Lehoczky Péter LP Békés Megyei Hírlap

Fotó: Lehoczky Péter

A Szigetvári Gyógyfürdő május hónapban nyitotta meg újra kapuit. A fürdő szolgáltatásai közé tartozik a gyógyfürdő, strandfürdő, gyermekmedence használata és használható a tanuszoda is. Az uszoda nemcsak a kistérség helyi úszni vágyó fiataljait szolgálja ki, hanem a lakosság szélesebb körét is, az egészségmegőrzés és kikapcsolódás érdekében. A tanuszodát jelenleg védettségi igazolvánnyal a hét minden napján és ünnepnapokon is lehet látogatni.

Két, különböző méretű és vízhőmérsékletű medence közül lehet választani. A tanmedence 28–32, az úszómedence 26–28 °C-os hőmérsékletű, utóbbi hat pályával várja a sportolni vágyókat. A tanuszoda használatához senki se felejtse otthon az úszósapkákat és váltópapucsokat, ezt leszámítva pedig csak sportolási kedvünket vigyük magunkkal.

A nyári időszakban könnyen összefut a sport és a vizes program

Idén újdonsággal készül a pécsváradi tanuszoda is, hiszen az előző évektől eltérően idén egész júliusban nyitva tart majd. A tanuszoda használatához a 18 év feletti sportolni vágyóknak elengedhetetlen a védettséget igazoló plasztikkártya. A helyszínen a korábbi napijegy, valamint bérletek árusítása megszűnt, új bérlet és jegyárak váltak elérhetővé, ezeket azonban csak csekk befizetésével vagy forint­átutalással lehet megvásárolni (azaz helyben fizetni nem lehet!). A csekket az uszodamestertől lehet átvenni, illetve ha valaki rendelkezik telefonos applikációval, a szakember jelenlétében is elvégezheti az utalást, így igénybe tudja venni az uszoda nyújtotta lehetőségeket. Az uszodát egységesen 500 forintos napijegy (július hónapra érvényes), illetve havi és féléves bérlet megvásárlásával látogathatják a vendégek. A szokásos nyári szünet, vagyis az uszoda leállása az idei évben augusztus hónapra esik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!