csobbannának

2021.07.30. 07:00

Várják a fejleményeket az Orfű Aquaparkról

Új tulajdonosra talált az ingatlan, ám sok a nyitott kérdés az üzemeltetést illetően.

M. R.

Aquapark

Fotó: Dunántúli Napló

Évek óta keresik a megoldást a baranyaiak az Orfű Aquapark működtetését illetően. A témához kapcsolódó legfrissebb információk szerint egy ingatlancsomag részeként, egy műemléki védettségű budapesti irodaházzal összekapcsoltan kelt el az orfűi létesítmény. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő hosszasan kereste a vevőt, ez azonban az ár folyamatos csökkentése ellenére sem volt egyszerű feladat. Legutóbbi értesülések alapján a fővárosi székhelyű Victoria Ingatlanhasznosító Kft. vált az új tulajdonossá.

Bár az adásvétel sikerétől sokan az orfűi strandolási helyzet megoldását várták, úgy tűnik, még sok a nyitott kérdés. Lapunk próbálta elérni az új tulajdonost, eddig még sikertelenül. Más forrásból annyi háttér-információt kaptunk, hogy mivel az orfűi ingatlant csomagban vásárolta, elképzelhető, hogy megfelelő ajánlat esetén nyitott lenne továbbértékesíteni azt.

Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere elmondta, még őket sem kereste meg az új vevő, de az ügy igen friss, a szerződéskötésre is néhány napja került sor, így jelenleg még várják a fejleményeket. Pécs és Orfű közös érdeke az Aquapark működtetése, számolt be a település vezetője. Úgy látja, amennyiben más módja nem lesz, készen állnak az üzemeltetésre, akár Pécs városával együttműködésben is. Ez azonban rendkívül költséges lenne, nem is tartozik szorosan az önkormányzat profiljához. Korábban szóba jött az ingatlan önkormányzati megvásárlása is, ez azonban még hitelek útján is annyi költséget jelentett volna Orfűnek, hogy a felújításra már aligha maradt volna forrás.

A kérdés, hogy az idei szezonban nyitni tudnak-e, még megválaszolatlan marad, ám az idő előrehaladtával az esélyek egyre csökkennek, hiszen tavaly szintén nem tudott kinyitni a park, így mindenképp fel kell mérni az ingatlan jelenlegi állapotát, mely nem kizárt, hogy karbantartásra szorul. Orfű számára fontos lenne a mielőbbi nyitás, hiszen a sok strandoló és parkoló autóik már nehezen férnek el a tó körüli területeken, illetve a kiépített strand kedvelőinek igényeit is szeretnék minél előbb ki­elégíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!