Hajrá Baranya!

2021.07.18. 07:00

Virágos települések mérettetik meg parkjaikat

Lezárult a Virágos Magyarország elnevezésű környezetszépítő verseny nevezési szakasza – ebben az évben is várták a virágos balkonok, kertek lakossági versenyébe az amatőr kertészek képeit.

Zs. K.

A szervezőbizottság nemsokára elkezdi a zsűrizést, de emellett – a korábbi évekhez hasonlóan – közönségszavazást is indítanak minden kategóriában.

Megyénkből 20 település – 17 község, illetve Pécs, Harkány és Siklós – önkormányzata nevezett a környezet­szépítő versenyre, melyek több mint 320 önkormányzat között mérettetik meg közterületeiket, zöldfelületeiket, parkjaikat. Megyénk településeinek most is minden esélyük megvan arra, hogy díjat nyerjenek, hiszen a korábbi években is szép eredményeket értek el. 2019-ben Orfű lett az ország legvirágosabb falva, Harkány ugyanebben az évben a regionális fődíjat nyerte el, de emellett több baranyai település kapott már különdíjat.

A nagyközönség idén is beleszólhat mind az önkormányzati, mind a lakossági verseny végeredményébe, hiszen a nyertesekről nem csak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem a közönség is. A Virágos Magyarország Facebook-oldalán a napokban elindult a 2000 fő alatti falvak közönségszavazása a „Legvirágosabb úti cél” kategóriában, így ott már a reakciógombok megnyomásával és a település nevének kommentelésével hozzásegíthetjük falvainkat a győzelemhez. Ebben a kategóriában Alsómocsolád, Bicsérd, Feked, Kökény, Liget, Orfű, Nagynyárád és Drávaszabolcs képeire tudunk szavazni vasárnap éjfélig.

Mindig virágosak

A fürdővárosban a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. munkatársai az idén 100 ezer virágot neveltek a fóliasátrakban, ebből a nyár elejére már 60 ezret kiültettek a város és a fürdő területére. Az utak melletti, kandeláberekre akasztott virágtartókba muskátlik kerültek. Siklóson tavasszal hétezer tő egynyári virágot ültettek, és további hatezer virágot ültetnek az őszi virágosításkor, emellett az idén közel 300 fát és 250 cserjét ültettek a tervezett fásítási programjuk szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!