Új kezekben

2021.08.13. 20:00

A cél: három éven belül az élvonalban legyen újra a PMFC

– A sikerek egyik, ha nem a legfontosabb alappillére a rendezett anyagi háttér – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak a pécsi futballcsapat új tulajdonosa.

Vizvári Soma

Fotó: Laufer László

– Rövid távú célként a megfelelő működéshez szükséges infrastruktúrát szeretnénk kialakítani – nyilatkozta lapunknak a pécsi futballklubbal kapcsolatos terveiről György Tamás. Mint ismert, a PMFC – Labdarúgó Nonprofit Kft. augusztus elsejétől a vállalkozó cégcsoportjához tartozó S-Gast Kft. többségi tulajdonába került. György Tamás emlékeztetett: hamarosan elkészül a Dárdai Akadémia, amelyhez saját kollégium létesítését is tervezik, hogy a fiatal játékosok a legideálisabb körülmények között tudjanak a tanulás mellett az edzésre összpontosítani.

– Az utánpótlás a szívügyünk, ennek megfelelően kiemelten fogjuk kezelni a korosztályos csapataink képzését, versenyeztetését, és a női szak­ág fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk – fejtette ki.

A vállalkozó leszögezte: a sikerek egyik, ha nem a legfontosabb alappillére a rendezett anyagi háttér. Ennek megteremtésében aktív szerepet fognak vállalni, emellett szponzorokat is keresni fognak a cél elérése érdekében. Arra is rákérdeztünk, számíthatnak-e a pécsiek kereterősítésre.

– Folyamatosan figyeljük a játékospiacot, de csak akkor igazolunk, ha a kiszemelt labdarúgó igazi erősítést jelent a klub számára – szögezte le.

De vajon mikor kerül a csapat az első osztályba?

– Korai lenne az első osztályú lehetőséget azonnali célként megfogalmazni. Amikor két éve támogatóként az akkor még harmadosztályban szereplő klubhoz érkeztünk, nagyon rossz helyzetben volt, romokban hevert a klub. Tudtuk és láttuk azonban, hogy a pécsiek nagyon szeretik a focit, ezért úgy döntöttünk, érdemes belevágni, és közreműködni a klub felemelkedésében. Mostanra kifejezett célunk, hogy a két-három éven belül megépülő szép, minden igényt kielégítő új stadionban már első osztályú csapatunk játsszon, addig pedig az NB II.-ben szeretnénk jól szerepelni. Olyan csapattal, amelyik hétről hétre rászolgál az eredményes, minőségi futballt érdemlő szurkolótáborának figyelmére, szeretetére.

Ismerős lehet az új tulajdonos

Mint ismert, a PMFC eddigi százszázalékos gazdája a városi tulajdonú Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) volt. Augusztus elsejétől a társaság nyolcvanszázalékos tulajdonrészét az S-Gast, míg tizenöt százalékát a pécsi önkormányzat vásárolta meg, öt százaléka pedig a PSN-nél maradt.

Az S-Gast Kft. György Tamás Hungast csoportjához tartozik. Az üzletember nem most kezdett el foglalkozni a futballal, korábban évekig a Vasas utánpótlás-akadémiáját működtette, és tavaly júniusban adta el a szintén NB II.-es BFC Siófok többségi tulajdonát. A Hungast pedig nem ismeretlen a PMFC-rajongók számára, hiszen a cég már eddig is támogatta a klubot mezszponzorként.

A PSN 2015-ben vette át a pécsi futballcsapat működtetését Matyi Dezső üzletember távozását követően. A csapat licencproblémák miatt akkor került az élvonalból a megyei I. osztályba. A baloldallal jó kapcsolatot ápoló Matyi többmilliós közüzemi tartozást hagyott maga után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!