utánajártunk

2021.08.15. 14:13

A felvonó veszélyes volt, így leszedték

Vizvári Soma

A pécsi Indóház tér és a Verseny utca között lévő gyalogos felüljáróról tavaly augusztusban történt meg a megrongált karlift leszerelése, a vasúttársaság és az üzemeltető, Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. megállapodása értelmében. Ennek oka, hogy a szerkezet olyan rossz állapotban volt, hogy a nem mozgáskorlátozottak számára is balesetveszélyes volt – válaszolta a MÁV sajtóosztálya írásbeli megkeresésünkre.

Nemrég egy olvasónk levélben kérte a segítségünket annak kinyomozásában, hogy hova tűnt az említett felüljáróról a rokkantlift. Annak ugyanis egy ideje csak hűlt helyét találni. A MÁV-val párhuzamosan egyébként érdeklődtünk a pécsi önkormányzatnál is, de annak ellenére, hogy – amint az a vasúttársaság válaszából is kiderül – az önkormányzat cége, a Pécsi Vagyonhasznosító volt a szerkezet üzemeltetője, onnan a MÁV-hoz küldtek minket. A városháza sajtókapcsolati tanácsadója úgy fogalmazott: „javaslom, hogy a témában az olvasójukban és Önben felmerült kérdéseket juttassa el a MÁV megfelelő szerveihez.”

Nem kell azonban megijedniük a pécsi mozgáskorlátozottaknak. A vasúttársaság válasza szerint van alternatívája az Indóház tér, és a Verseny utca közti felüljárónak. – A tapasztalatok szerint, a karlift teljesen kihasználatlan volt, és a hídtól 300 méterre épült új, szintbeli csomópont biztonságos közlekedést biztosít a mozgáskorlátozottak számára is – írta a MÁV sajtóosztálya. Hozzátették: a Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete ezt a tavaly nyári döntést tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában