vis maior

2021.08.10. 07:58

Járdákat, utakat tett tönkre az esőzés Komlón

Komoly károkat okoztak a város több pontján is a júliusi nagy esőzések – a Gesztenyési úton a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a járdát rongálta meg, a Bocskai utcában és a Cseresznyák dűlőben is komolyan károsította a hirtelen nagy mennyiségben lezúduló víz a közút burkolatát.

W. K.

Forrás: Shutterstock

A balesetveszély elhárítása érdekében az önkormányzat vis maior támogatási igényt nyújtott be a napokban.

Az Altáró utcában az árok melletti földet mosta el az eső, ebben az esetben azonban a város – építési területről lévén szó – nem érvényesítheti vis maior igényét.

A városgondnokság Komló több pontján is tartott helyszíni szemlét, megállapításaik szerint a Kaszárnya-patak, az Iskola utca, az Engel Adolf utca, egyes kerti utak – mint például a Malompart dűlő, Palánták dűlő, Aranypohár dűlő – esetében lesz szükséges a helyreállítás. A Hizlalda utca és az ebtelep környékén is visszatérő problémát okoz a nagy mennyiségű eső – az önkormányzat keresi a lehetőségét a vis maior támogatásból kimaradó problémák megoldására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában