százéves évforduló

2021.08.29. 14:41

Katonai táborral emlékeztek a fiatalok a szerb megszállás alóli felszabadulásra

Helyi fiataloknak tartott tábort a pécsi Szabolcs Fejedelem Hagyományőrző Íjász és Lovasíjász Egyesület a vajszlói önkormányzattal társszervezésben, az apropót az első világháborús szerb megszállás alóli felszabadulás százéves évfordulója adta.

M. R.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Vajszló három nappal Pécs után, augusztus 25-én szabadult fel. Az Ormánságban a Dráva-mentén évente tart hadtörténeti tábort az egyesület.

Az idei tábort Meit Péter vezette, illetve közreműködött az egyesület vezetője, Tóth János is. A résztvevő fiatalok ismeretterjesztő előadásokban is részesültek, közelebbről megismerkedhettek a honvédség felszerelésével, ruházatával és fegyvereivel, emellett katonai gyakorlatokat és bemutatókat is tartottak.

Tervezik a folytatást is, a közeljövőben kifejezetten gyakorlatközpontú programra is készülnek, a fontos környező helyszínek bejárásával. A program az első világháborús emlékmű koszorúzásával zárult.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!