Nagyszabású ünnepségsorozat

2021.08.30. 07:00

Sztárokkal ünneplik Komló hetvenedik szülinapját

Nagyszabású ünnepségsorozatot rendez Komló a település hetvenedik születésnapjára, és a bányásznapokra. A többnapos fesztiválra már a felújított buszpályaudvart is próbaüzembe helyezik, így az esemény fő helyszíneként szolgáló Eszperantó tér felszabadul a szervezők örömére.

Vizvári Soma

20191002 Komló Polics József komlói polgármester Fotó: Laufer László LL Új Dunántúli Napló

Fotó: L. L.

– Elkészül a komlói buszpályaudvar a település hetvenedik születésnapjára, így megtarthatjuk a bányásznapokkal egybekötött nagyszabású ünnepséget – tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere. Azért fontos, hogy a pályaudvar az üzembe helyezésre alkalmas állapotba kerül szeptember másodikára, mert az ideiglenes végállomást az Eszperantó téren rendezték be, amely fő helyszíne lesz az ünnepi rendezvényeknek. A polgármester közölte: az események idejére a buszokat elviszik az addigra próbaüzem szerint működő felújított pályaudvarra.

Az új végállomásnak egy másik szempontból is jelentős szerepe lesz, Polics József ugyanis azt reméli, hogy nem csak a komlóiak fognak érdeklődni a többnapos fesztivál iránt. Mint kifejtette: ennek érdekében igyekeztek népszerű fellépőket meghívni. A város megközelíthetősége tehát elemi jelentőséggel bír majd ebben az időszakban. A fideszes politikus megjegyezte: bebizonyították, hogy a helyi baloldal riogatásai ellenére a sok munka meghozza a gyümölcsét, hiszen sikerült az autóbusz-pályaudvart időben felújítani.

Nem csak a buszpályaudvar elkészüléséért kellett szorítani, a bányásznapokat sokáig a világjárvány is veszélyeztette. Polics József még áprilisban úgy nyilatkozott lapunknak: „A város idén, szeptember 2-án ünnepli hetvenedik születésnapját, és a bányásznapot is azokban a napokban tartjuk. Remélhetőleg addigra a koronavírus-járvány lecseng, és az életünk visszatérhet a régi kerékvágásba, így erre az alkalomra nagyszabású ünnepséggel készülünk”.

Népszerű fellépők érkeznek a városba a fesztiválra

A Komlói Bányásznapok-rendezvénysorozat szeptember elsején kezdődik a Komlói Alkotók kiállításával, melyet a városi könyvtárban tekinthetnek majd meg az érdeklődők. Az igazi buli a következő nap indul be a koncertekkel, másodikán lép fel például a Halott Pénz a nagyszínpadon. Egy nappal később ad koncertet a ByAlex és a Slepp ugyanott, szombat este pedig Pápai Jocié lesz a nagyszínpad. A vasárnap véget érő fesztivál részletes programja megtalálható az esemény Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában