Gyurcsánytangó Pécsen

2021.08.17. 20:00

Kóbor csatlakozott Péterffyékhez: sok sikert kívánnak neki Puch Lászlóhoz

Nem szavaz meg olyasmit, amivel nem ért egyet – ígérte a nemrég Péterffy Attiláékhoz csatlakozó LMP-s Kóbor József. Vannak, akik aggódnak az eddig különutasnak számító képviselő függetlenségéért. Például Polyák Gábor, a Mindenki Pécsért Egyesület egyik alapítója, aki ironikusan sok szerencsét kívánt Kóbornak a „brutális frakciófegyelemhez”.

Vizvári Soma

– Eddig sem szavaztam meg és ezután sem szavazok meg olyasmit, ami nézeteimmel, elveimmel ellentétes – válaszolta Kóbor József LMP-s önkormányzati képviselő lapunk azzal kapcsolatos kérdésére, hogy tartani fogja-e a frakciófegyelmet a baloldali városvezető szövetségben, amelybe nemrég lépett be. – A sokat emlegetett frakciószövetségi szabályzat pedig egy etikai jellegű és érvényű szabályzat, amihez hasonlók betartását minden valamilyen csoportban, pártban politizáló politikustól elvárják, a betartása pedig egyszerűen morális kérdés – állította Kóbor József válaszában arról a hírhedt szabályzatról, amivel a hírek szerint a városvezetés erős, leginkább az MSZP-hez kötődő emberei fogni tudják a többi képviselőt.

Sokan aggódnak amiatt, hogy Kóbor belépésével a képviselő elveszíti saját hangját a pécsi közgyűlésben, a zöldpárti politikus ugyanis eddig nem fogta vissza magát, amikor úgy érezte, Péterffy Attiláék bírálatra szorulnak. Polyák Gábor, a Mindenki Pécsért Egyesület egyik alapítója Kóbor a Pécs Jövője-frakciószövetségbe való belépését a Facebookon úgy kommentálta: „Sok sikert a brutális frakciófegyelemhez, a pénzbírságokhoz, és Puch Lászlóhoz”. Polyák ezzel arra a pécsi nyilvánosságban gyakran emlegetett hírre célzott, miszerint a városvezető frakcióban pénzbírság jár annak, aki megsérti a frakciófegyelmet. Márpedig, ha valóban pénzbüntetés is fenyegeti a „szédelgőket”, akkor Kóbor állításával ellentétben mindez több morális kérdésnél.

Valahogy le kellett állítani

Kóbor József beolvasztása a Pécs Jövője-frakciószövetségbe azért válhatott hirtelen sürgőssé Péterffynek, mert az eddig magányos LMP-s képviselő aláásta párttársa, Keresztes László Lóránt és az MSZP szövetségre lépését. Keresztest a Baranya 2-es országgyűlési körzetben támogatják a szocialisták a baloldali előválasztáson. Az LMP-s parlamenti képviselő korábbi MSZP-ellenességének már nyoma sincs, de a szocialista-zöldpárti paktumra nem vetett jó fényt, hogy Kóbor még nem sokkal ezelőtt is támadta a régi baloldal szereplőit a városházán.

Jegyzetünk a téma kapcsán:

https://www.bama.hu/helyi-ertek/velem-en/zold-biztos-4022021/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!