program

2021.08.26. 09:15

Koncertekkel is várják a családokat a kastélyparkban

Mohay Réka

Little G. Weevil (Szűcs Gábor) koncertet ad a 8. Paloznaki Jazzpikniken 2019. augusztus 2-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Augusztus 28-án, szombaton délután 2-től Komlószüret Kastélyosdombón címmel rendez jótékonysági zenei és családi programot az Ökumenikus Segélyszervezet a Somogy megyei intézményének is helyet adót Erdődy-kastélyparkban. Az elismert blues zenész Little G Weevil és világ számos pontjáról érkező zenésztársa világszínvonalú zenei programot ígér.

Emellett termelői piac is várja az érdeklődőket, ahol lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a térség termelői. A családok számára sport és gyermekprogramokkal készülnek: lesz bábelőadás, labdajátékok, darts foci és kalandpark is. A koncertek mellett a felnőttek vidámságáról népszerű stand-up előadók, Tóth Edu és Bellus István gondoskodnak majd.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, a belépőjegyek ára a szervezet tevékenységét támogatja, melynek középpontjában a gyermekek és a családok állnak. Foglalkoznak fejlesztő pedagógiával, táborok szervezésével, illetve átmeneti otthonokat is fenntartanak.

Tevékenységük jelenleg még nem, ám nem kizárt, hogy a jövőben Baranya megyére is kiterjed. Kastélyosdombó egyre fontosabb központja a hazai komlótermesztésnek, a rendezvényt az Agrárminisztérium és a Heineken Hungária is támogatja. Idén először, ám hagyományteremtő céllal nyitják meg a kastélypark kapuit a program iránt érdeklődők számára, amennyiben sikeresnek bizonyul a családi rendezvény, az elkövetkező években is számíthatunk a Komlószüretre.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, amit a www.magyarkomlo.hu weboldalon lehet megtenni. A belépő felnőtteknek 1000 forint, ami – más helyszíni jótékonysági lehetőségek– mellett – az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakcióját támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!