zsúfoltság

2021.08.15. 20:00

Már az első nap megtelt a kemping az orfűi márkatalálkozón (videó)

Nem csak a tikkasztó hőségben strandolni indulók miatt volt zsúfolt Orfű szombaton. Hétvégén rendezték ugyanis a kilencedik Országos Volkswagen autós találkozót a Panoráma kempingben.

Borsos Zsanett

A jövőre jubiláló kezdeményezés kicsiben kezdte, akkor még csak mindössze száz résztvevő jött össze a helyi fiatalok szervezésében. Idén már az első nap után kitehették a „Megtelt!” táblát a kemping bejáratára, a kiszorult autósoknak a környező parkolók adtak otthont a rendezvény idejére.

– Ebben az évben ugrásszerűen nőtt az érdeklődők száma, erre nem voltunk felkészülve – avatta be lapunkat a részletekbe Lemja Amer szervező.

Miben rejlik ez a hatalmas siker? A kempingen végigsétálva nyilvánvalóvá válik a válasz: baráti társaságok közösen sütögetnek, pihennek, beszélgetnek a mellettük parkoló szerelmükről, amit saját kezükkel csinosítgattak, építgettek. Azt is megtudtuk, van olyan fanatikus, aki külföldről utazott haza csak azért, hogy itt lehessen.

– Már más típusú autónk van, de évek óta eljövünk ide Szegedről. Festői a táj, a társaság adott, és nem tudjuk megunni a gumifüstölés illatát – mesélik a megérkező fiatalok.

 

Az ötfős szervező csapat egy tucatnyi segítővel várta a márka, vagy szimplán az autók szerelmeseit. A fő napon, szombat délelőtt egy felvonulással indultak a programok, így Orfű apraja-nagyja szemügyre vehette a gépcsodákat. A továbbiakban többek között szépségverseny, autós limbó, hasmagasságmérés, az említett gumifüstölő verseny, sőt még felnitartó verseny is színesítette a programot. Azt hihetnénk, hogy a rendezvény csak a férfiakat veszi célba, ám a gyengébbik nem minden versenyszámban megmutatta, mire képes. Az estét fergeteges buli zárta, sőt, egy meglepetés lánykérésre is sor került. A válasz természetesen igen volt, így az ifjú pár hétvégéje legalább olyan emlékezetes lehetett, mint a találkozó legszebb Volkswagenjének kikiáltott autó tulajdonosának.

– Minden évben növekedtünk, de idén be kell látni, hogy kinőttük magunkat. Jövőre megoldjuk a problémát is, és a tizedik szülinapunknak megadjuk a módját – zárta gondolatait Lemja Amer szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!