Hurrá!

2021.08.19. 07:59

Szerdán vadonatúj bölcsődével gazdagodott Mindszentgodisa

Szerdán átadták a Mini Bölcsődét Mindszentgodisán. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elkészült, eszközbeszerzéssel egybekötött beruházás több mint 141 millió forintból valósulhatott meg.

MW

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A hét férőhelyes, két fő foglalkoztatását megteremtő új bölcsőde Mindszentgodisa, Bakóca, Kishajmás és Kisbeszterce családjainak nyújt segítséget gyermekeik elhelyezésében.

Nagy Bernadett, Mindszentgodisa polgármestere elmondta, a projekt célja a családok településen tartása és a munkába járás megkönnyítése. Nagy Csaba, Nyugat-Baranya országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy mind Magyarország Kormánya, mind a megyei önkormányzat támogatta a projekt sikerét, hiszen az aprófalvas térségekben minden olyan lehetőséget ki kell használni, amelyek az elvándorlást gátolják.

A projekt keretén belül egy kisbusz is beszerzésre került, amellyel az érintett településekről a bölcsődébe szállítják a gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!