Dallam cseng

2021.09.10. 13:28

A kicsik is muzsikálhatnak a belváros terein

Színes zongorákat helyeztek ki Pécs főtereire az idén tízéves Zeneszüret Fesztivál alkalmából. A Filharmónia Magyarország programja kifejezetten a klasszikus zene szélesebb körben való népszerűsítését tűzte ki céljául.

M. R.

Fotó: Laufer László

E gondolathoz illeszkedik a belvárosban elhelyezett zongorák ötlete is: a Színház téren, a Jókai téren és a Széchenyi téren is találkozhatunk velük. A figyelemfelhívás érdekében színes mintákat, egyikre még űrhajót is festettek, így a fiatalok, a gyerekek számára is még csábítóbbnak tűnnek.

A hangszereket ugyanis bárki kipróbálhatja, akár csak azért, hogy megtapasztalja a működését, vagy pedig dallamokat is játszhatnak rajtuk. Csütörtök délelőtt is gyermekek próbálgatták lelkesen a billentyűket a Széchenyi téren.

A Zeneszüret Fesztivál során a muzsikát így nemcsak hallgathatjuk, hanem meg is szólaltathatjuk. Pénteken a Magasházi és a Kis Fizikus játszótereken játszótérkoncert is várja az érdeklődőket fél hatkor, hasonlóan színes és szórakoztató élményt ígérve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!