Önkéntes munka

2021.09.28. 19:06

A papagájok ketrecét is megszépítették

Szabadtéri fotókiállításon mutatja be a Körber pécsi gyára az önkéntes napjaikon végzett munkájuk eredményét: az elmúlt két évben a járványhelyzet ellenére mintegy két tucat alkalommal segítettek iskolák, óvodák, közösségi terek szépítésében. A készült fotók október 5-ig az állatkertben, majd azt követően két hétig a Széchenyi téren lesznek láthatók.

W. K.

A cég önkéntes programjának gyökerei 2018-ig nyúlnak vissza. A társaság egy kertvárosi kutyafuttató rendbe hozását tűzte ki célul, ám a munkára annyian jelentkeztek a dolgozók közül, hogy a közeli játszótér is megszépülhetett. Az önkéntes csapat biztonságos átkelést megkönnyítő zebrazászlókat is kihelyezett három forgalmas pécsi gyalogátkelőhelynél, ezeket a jelzőeszközöket a vállalat a mai napig szükség szerint pótolja. A társaság – tájékoztatásuk szerint – az elmúlt két évben hét településen 22 önkéntes napot bonyolított le, ezeken hatszáz „körberes” dolgozó több mint három és félezer munkaórát fordított a szabadidejéből környezetszépítésre.

Az, hogy a fotókiállítás a pécsi állatkertben nyílt meg, nem véletlen: júliusban a cég önkénteseinek köszönhetően készült el a barnamedve új kifutója, és megszépítették a papagájok ketrecét is.

Az önkéntes napok jövőre folytatódnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!