Találkoztak az üzemi dolgozók

2021.09.10. 09:54

A rendezvényen felelevenedtek az egykori bányászélet történetei

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Kővágószőlősön a III-as Üzemi Dolgozók Találkozóját, melynek célja, hogy életben tartsák a régi közösség személyes kapcsolatait és emlékeik által felelevenítsék az ércbányászat helyi hagyományait.

Zs. K.

Forrás: Önkormányzat

Az eseményen beszédet mondott dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő is. Sándor Tibor polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte: nem szabad elfelejtenünk, hogy a III-as Üzem milyen nagy szerepet játszott a település életében, hiszen több mint száz helybelinek adott munkát.

Ezután az általános iskola Bánya Manó csoportja adott verses, zenés ünnepi műsort, majd a Bányászszív Dalcsapat is előadással köszöntötte a bányászokat és a jelenlévőket. Az emlékkőnél koszorút helyezett el az önkormányzat, a Zsongorkő Baráti Kör, valamint az Urándolgozók Szakszervezete.

Az ünnepséget követően a fehér asztal mellett felelevenedtek a bányászélet történetei, életre szóló barátságai. A szervezők elmondták, jó volt látni a régi bajtársak arcán a találkozás örömét, hallgatni a visszaemlékezéseket a bányászcsínyekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!