megkezdődik az idei évad

2021.09.08. 14:00

Az egész családot várja a MárkusZínház

A MárkusZínház immár 31 esztendeje járja az országot, és felejthetetlen élményekkel ajándékoz meg minden korosztályt. A 2021/22-es színházi évadban sem lesz ez másképpen: rengeteg előadással várják majd a nézőket, továbbá meghívott vendégtársulatok is tiszteletüket teszik a Márkus Szín pódiumán.

Móga Richárd

Az 1990 óta működő bábszínház 2011-ben nyitotta meg saját fenntartású színházi terét Pécs belvárosában, a Perczel Miklós utcában. A társulat lelkesedése azóta is töretlen, és fontosnak tartják, hogy játékukkal újjáélesszék az együtt játszás örömeit, valamint olyan előadásokat hozzanak létre, mellyel a család minden tagját megszólíthatják. Az idei teátrumi szezonban az óvodások számára 6, a kisiskolásoknak 9, a felső tagozatosoknak 3, illetve a 14 éven felülieknek 2 előadással készülnek.

A társulat az évadnyitón a „Laci királyfi” történetét mutatja be szeptember 12-én. A produkcióra 4 éves kortól várják a gyermekeket, s családokat egyaránt.

Októberben számos programmal készülnek, ugyanis az „Egyszer voltam...” című babaszínházi előadásuk bemutatóját tavaly októberben ugyan megtartották, viszont csak 30 fő láthatta a korlátozások miatt. Ennek a színdarabnak az újbóli bemutatójára október 1-2-3-án kerül sor. Ráadásul ebben a hónapban a fényfesztivál négy éjszakáján „Fényre nyíló árnyak” címmel szabadtéri árny-báb-installációkat is láthat majd a közönség. A MárkusZínház társulatának árnyszakértői, az Indiában, Indonéziában, Törökországban és Kínában híres Karakterek ismét visszatérnek a vásznakra, s egy árnyvízióra invitálják a látogatókat. A fényoszlopok labirintusában elhozhatják az érdeklődők a saját zseblámpáikat, vagy az otthon készített saját árnyfiguráikat is.

A társulat októberben Sepsiszentgyörgyre utazik, ahol „Szent György vitéz” legendájának feldolgozásával ismét bábszínházi előadást rendez koprodukcióban a Cimborák Bábszínházzal. Ennek bemutatója november 5-én lesz.

Az idei szezonban több vendégtársulat is tiszteletét veszi majd a Márkus Szín színpadán. A Fabók Mancsi Bábszínháza felnőtt, illetve gyermek előadásokkal, és a Magamura Alkotóműhely, akik „Johannes Doktor Faust, borzadályos komédia ördögökkel” című produkciójukat mutatják majd be Pécsen.

Novemberben a BabaNap-­BabaHold Fesztiválon családias hangulatú, a magyar néphagyomány kincseit és a kortárs, gyermekeknek szóló irodalmat egyaránt alkalmazó, vizualitásukban színes palettát felmutató előadásokkal készül a társulat.

A hagyományoknak megfelelően 2014. óta minden decemberben beköltözik a Mikulás a MárkusZínházba. Az idei évben sem lesz ez másképp, így a gyerekek egy interaktív tárlatvezetésen vehetnek részt november 27-től december 12-ig, ahol megleshetik kedvencünket.

Az év második felében az előadásokon túl egy több száz éves, és mégis aktuális, felkavaró, titokzatos és provokatív témával kapcsolatos találkozást szervez a színház a felnőtt nézők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában