Gratulálunk!

2021.09.21. 18:12

Az Év Digitális Faluja lett Alsómocsolád

Az Év Digitális Faluja címet 2021-ben alapították azzal a céllal, hogy a települések képesek legyenek a lehető legnagyobb körben használni és bemutatni a digitális fejlesztéseiket, kiaknázva a bennük rejlő adottságokat.

bama. hu (forrás: Digitális Jólét Nonprofit Kft.)

Forrás: Digitális Jólét Nonprofit Kft

A címre a digitális innovációkat alkalmazó, ötezer fő alatti magyarországi települések pályázhattak. Az augusztus 20-i határidőig beérkezett pályázatokat egy szakértőkből álló, független szakmai zsűri értékelte. „Az Év Digitális Faluja” címet négy kategóriában adták át a konferencia keretében.

Az I. kategóriában az innovatív települési környezetet díjazták, amelynek nyertese lett Alsómocsolád.

A településen 3 DJP Pont és az IT(T) Ifjúsági Információs Pont alkotják az okos közösségi tereket, melyek környezetében 80 méteres körben biztosított az ingyenes wifi lefedettség.

A település rendelkezik okos stratégiával, tagja az Okos Települések Európai Hálózatának, kezdeményezője az első Magyarországi okos térség létrejöttének, továbbá a Digitális Jövő Települési Hálózat alapítója. A településen rendelkezésre áll egy térségi interaktív, közösségi közlekedés-támogató rendszer, a HazaTér. A turisztikai szolgáltatásokat planetárium, Boeing szimulátor és QR kódos sétaútvonal támogatja.

A díjat Nagy Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára adta át.

További díjazottak: Nagypáli, Füzérradvány, Rábapordány és Bakonysárkány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!