programajánló

2021.09.17. 19:02

Búcsú, rétes nap és szüreti fesztivál vár mindenkit a hétvégén

Habár az idő már nem lesz olyan kegyes hozzánk ezen a hétvégén, programokban most sem lesz hiány megyénkben.

TL

20190804 Felsőtárkány Rétesfesztivál fotó: Gál Gábor, HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Egész napos búcsút tartanak Almáskeresztúron. A közös családi bográcsozás már reggel 8 órakor kezdetét veszi, a misét pedig 11 órától tartják. Délután a kispályás focimeccseken kívül fellépőkből sem lesz hiány, négy órától Götz Attila és Fertály Katalin adnak elő operett slágereket, majd Hamzai Bálint végül pedig Tesók Attila állnak színpadra. A Kaba farm egész napos állatsimogatóval várja a családokat, este pedig bállal zárják a napot.

Búcsút rendeznek Kishajmáson is, amely a reggeli zenés ébresztővel veszi kezdetét. A fellépések délután fél kettőkor kezdődnek, többek között Bodonyi Bea, a Magyarhertelendi Bordalkör, és a New Gereneration tánccsoport előadásaival. A rendezvényt tűzijátékkal majd bállal zárják.

Nemzetiségi falunapot tartanak Mindszentgodisán, amely szombat délután kezdődik. A nap folyamán roma hagyományőrző táncegyüttesek is bemutatkoznak, így a sásdi a decsi és a pári táncosok produkcióját is megnézhetjük. A sztárvendég, Roy és Ádám este 8 órakor kezd, utánuk pedig kezdődik a báli mulatság.

Motoros, családi és falunapot hirdettek Patapoklosiban, ahol a kétkerekűekkel délelőtt 10 órától motoroztatják a közönséget. A program során Exatlon és erős ember versenyre invitálják az érdeklődőket, amelyekre nevezni a helyszínen lehet. Aki azonban nem versenyezni szeretne, az meghallgathatja a Jump Rock Band vagy a Trotty Leek zenekar műsorát is.

Hobolon is Falunapot tartanak a hétvégén, ahol egész napos gyermekműsorokkal és programokkal készülnek a családoknak. Lesz pónifogat, arcfestés valamint különböző sportprogramok. Este 6 órától pedig Tűzzsonglőr Show-ra várják a közönséget.

Héveknédli- és rétes napokat rendeznek Márokon a tájházban, szombat délutántól vasárnap estig. Szombaton fellép a Mároki Német Néptánccsoport és a Lara Mesék Társulat, este 9-kor pedig Manuelt láthatjuk. A Mesterségek udvarán fafaragással, kerámia készítéssel, kosárfonással és kovácsolással várják akár a legkisebbeket is. Szombaton Héveknédlivel (gőzgombóccal) és babgulyással várják a családokat. Vasárnap a Hórihorgas hujákolók és a Miamanó színház előadásait tekinthetjük meg, és aznap kerül sor a közös rétessütésre is.

Bodán holnap tartják meg a XVII. Mediterrán Szüreti Fesztivált. A horgászverseny reggel 8 órakor kezdődik, a szüreti felvonulásra 11 órakor kerül sor, a nap sztárvendégei, Korda György és Balázs Klári pedig este 6 órakor lépnek fel. A kísérőprogramok között ingyenes borkóstolás, helyi termékbemutató, elektromos quad és gokart is megtalálható. A bál éjfélig tart, így egész napos elfoglaltságot kínálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!