rendezvény

2021.09.15. 17:03

Demonstrációt szervez az ÖPE a családok védelmében szombaton

Szeretnénk a pécsi többségi társadalom értékvállalását is megmutatni – jelentett be Kővári János.

V. S.

Fotó: POLCZMANN BALAZS

Pécs A családok melletti kiállásból demonstrációt szervez az Összefogás Pécséert (ÖPE) szombat délelőtt tíz órára a Széchenyi térre – jelentett be Kővári János, az ÖPE elnöke, a belváros önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján a Széchenyi téren. – Szeretnénk a pécsi többségi társadalom értékvállalását is megmutatni – mondta a poltikus arra célozva, hogy ugyanazon a napon bonyolítják le az első vidéki Pride-ot Pécs belvárosában. Kővári hangsúlyozta: a rendezvényük nem fog ütközni az LMBTQ-felvonulással, mert nem a provokáció a céljuk.

Az ÖPE elnöke arra is kitért, hogy a baloldali városvezetés tartalmi és formai okokra hivatkozva nem akarja összehívni a rendkívüli közgyűlést a Pécs Pride ügyében. Péterffyék szerint ugyanis szembemenne az Alaptörvénnyel, ha a Fidesz-KDNP és az ÖPE-frakcióinak javaslatára elfogadnának egy olyan határozatot, ami felszólítaná a Pécs Pride szervezőit a rendezvény lemondására.

Kővári leszögezte: nem alkotmányellenes a javaslatuk, hiszen felkérésről van szó, és nem betiltásról. Az ÖPE elnöke azóta kezdeményezte, hogy a soron következő rendes ülésen, jövőhét kedden „a közgyűlésnek tárgyalnia kell, hogy miért nem a város érdekeit képviseli a polgármester.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!