útlezárás lesz

2021.09.24. 12:14

Folytatódik a felújítás a Kisflórián utcában és a Mária utcában is

Hét helyen zajlik korszerűsítés jelenleg a pécsi víziközmű-hálózaton, a Kisflórián utcában hétfőn kezd rekonstrukcióba a TETTYE FORRÁSHÁZ. A Havi-hegyi úti kivitelezés előbb befejeződik, a hegyoldalban még az idén megnyílik a vadonatúj burkolatot kapó útpálya.

bama.hu (forrás: Tettye Forrásház Zrt., E.ON)

20190919 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak Magyarország Vasúti híd vizsgálati és karbantartási munkákat végez a Ruzsinszőlő dűlő vasúti hídnál a MÁV.

Forrás: MediaWorks illusztráció

Fotó: Kozma István

Gyorsan halad a Havi-hegyi úti ivóvízvezeték-csere, fél távnál jár a munkavégzés. A Wass Albert útig hátralévő részen az elkövetkező hetekben a kivitelezéssel együtt haladó, szakaszos útzár mellett építik az új hálózatot a szakemberek, 20-50 méteres lezárásokra számíthatnak a közlekedők.

A Havas Boldogasszony-templomtól a Havi-hegyi út 47-ig tartó szakaszon az utat már megnyitották, a 210 millió forintos beruházás végén még idén vadonatúj burkolat kerül a teljes útszakaszra.

A József utcában lezárult, a Kisflórián utcában folytatódik a hálózatépítés hétfőtől

Az utolsó cső is földbe került a József utcában, ahol jövő héttől már az új vezetékeken érkezik az ivóvíz és távozik a szennyvíz. Már csak a burkolathelyreállítás van hátra a Szent Mór utca – Megye utca közti szakaszon, amellyel lezárul a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és az E.ON Hungária Csoport összehangolt, tavasszal indított, valamennyi szolgáltatást érintő közműcseréje.

A 260 millió forint értékű beruházásban egy felbontással és helyreállítással az utca teljes hosszában megújult a gáz-, áram-, ivóvíz- és szennyvízhálózat. (Érdekesség: a szűk utcában a munkaárok sokszor mélyebb volt, mint amilyen széles maga az utca.)

Fotó: Tettye Forrásház Zrt.

A környék fejlesztése tovább folytatódik: szeptember 27-én a munkagépek a Kisflórián utcába állnak be, a TETTYE FORRÁSHÁZ a következő egy hónapban itt (majd a Szent Mór utcában) korszerűsíti a víziközmű- hálózatot. Hétfőtől a Kisflórián utcát a József utcai kereszteződéstől délre teljes szélességben lezárják, várhatóan október közepéig nem lehet parkolni és autóval közlekedni az utca déli részén.

Folytatja az E.ON is a munkákat

Az E.ON hétfőtől gázvezeték javítási munkálatokat végez Pécsen a Mária u. 20. előtt, ezért az alábbi forgalomkorlátozások lépnek életbe:

A Mária utca a Szent Mór és a Kisflórián utca között mindkét irányból zsákutca lesz. Javasolt kerülőút nyugat felől a Szent Mór utca felé, kelet felől a Kisflórián utca felé.

A munka szeptember 27-én, hétfőn reggel 8-kor kezdődik, és várhatóan október 1-jén 15 óráig lesz szükség a lezárásra. A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!