ki lesz a következő?

2021.09.21. 07:00

Folytatódott tovább a feljelentgetősdi Kozármislenyben

Nem állt le és újabb feljelentést tett a kozármislenyi polgármester, Biró Károly, aki egy helyi képviselőt, Farkas Róbertet fogta perbe, annak kemény véleménye miatt. Mindeközben elbukta azt a pert is, amit egy helyi lakossal szemben indított véleménye miatt.

Bóka Máté

2020.01.19. Kozármisleny A kozármislenyi polgármesteri hivatal épülete. Fotó: Laufef László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

A Pécsi Járásbíróságon a minap tartották meg a felek meghallgatását abban az eljárásban, amelyet Biró Károly indított el egy képviselővel, Farkas Róberttel szemben. Biró az egyik bejegyzést nehezményezte, amelyben róla azt állította, hogy „lopott” a polgármester. A tárgyaláson a jogszabályok szerint külsős személy, így a sajtó sem vehetett részt, hiszen személyes meghallgatáson erre nincs lehetőség.

Farkas Róbert azt mondta, hogy ez egy békéltető megbeszélésnek felelt volna meg, amelyen a feleket megkérdezték, hogy készek-e békülni feltétel nélkül, ám erre nem volt hajlandó a polgármester. Farkas azt is mondta, hogy a véleményét tudja igazolni, áll a bírósági eljárás elébe, hiszen volt olyan ügy a polgármester ténykedése során, amikor utólag igyekeztek „lepapírozni” valamit a testület polgármesterhez hű tagjaival.

Egyébként szinte mindennapos a közéletben, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló kijelentést tegyenek egy közszereplővel szemben, ezért is kérdéses, hogy egy közszereplővel szembeni véleménynyilvánítás szabadságát korlátozza-e majd a bíróság.

A polgármester elbukta azt a pert is, amit egy lakóval szemben indított

Mindeközben lapunk azt is megtudta, hogy Biró egy másik, szintén egy erősebb véleménynyilvánítás miatt indított pert már jogerősen elbukott. Ezt egy kozármislenyi lakos ellen indította, mert Biró szerint többek között azt állította róla, hogy hazudik. A polgármester a perre még az I Love Misleny képviselőit, volt jelöltjeit, valamint feleségét is beidéztette, hogy mellette tanúskodjanak, de ez sem hozta meg számára a sikert. Mindenesetre a beperelt magánszemély egészségét megviselte a hónapokig tartó tortúra, ahogyan idős szüleiét is.

Úgy tudjuk, hogy egy harmadik pert is elvesztett a városvezető, ami egy volt képviselő ellen indult és ez az ügy a Kúriáig is eljutott, de ott sem adtak a polgármesternek igazat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában