beruházás

2021.09.02. 08:04

Korszerű iskolában tanulhatnak a diákok Kozármislenyben

A tanév első napján adták át ünnepélyes keretek között a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola 1200 négyzetméteres új épületrészét.

A. M. R.

A Pécsi Tankerületi Központ pályázatával közel 700 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban az intézmény infrastrukturális fejlesztésére. A projekt megvalósításához Magyarország Kormánya is hozzájárult, így közel 800 millió forintból valósulhatott meg a beruházás.

Az új épületszárny földszintjén helyet kapott az étkező, két szaktanterem, egy tanterem, és földszinti főfunkciókat kiszolgáló helyiség is. Emellett kialakítottak további két szaktantermet, egy tantermet, egy tankonyhát és kiszolgálóhelyiséget is.

Átalakították a tanárikat és létrehoztak egy kisméretű zsibongót is. Az emeleten megújult a számítástechnika szaktanterem, valamint felújították a tetőtéri tantermeket. Mindezek mellett a külső munkák részeként megújult az iskolaudvar és a belső udvar is. A tankerületi igazgató, Páva Péter bízik abban, hogy a modern tanulási környezet kialakítása majd segíti az oktatást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában